"Tot es va enlairar": els testimonis del Medusa Festival descriuen la matinada

El balanç, a hores d'ara, és un jove de 22 anys mort i més de 40 persones ferides

Testimonis del Medusa Festival
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 d'agost 2022 - 13:16 Actualitzat: 13 d'agost 2022 - 17:52

La festa s'havia d'estendre al Medusa Festival durant tot el cap de setmana, però, després de la nit de divendres, hui l'ambient a Cullera és molt diferent. Un esclafit sec va alçar fortes ratxes de vent que van fer caure part de l'escenari principal i van fer volar diferents elements entre els milers d'assistents. El balanç, a hores d'ara, és un jove mort, tres persones en estat greu i altres 40 ferides de diversa consideració.

Els testimonis de la nit han declarat que tot va començar vora les 04:00 hores de la matinada, quan es va alçar "una forta ratxa de vent calent amb arena" que, encara que breu, va ser molt intensa. "La música es va apagar, la gent va començar a cridar i la histèria va regnar", ens explica un jove que a eixa hora estava a la zona d'acampada. La gent que estava al recinte dels concerts conta que "tot va començar a volar: part de l'escenari, fustes..." i afirmen que van començar a desallotjar l'espai cap a la zona d'acampada.

Totes les declaracions coincideixen en la rapidesa amb què va succeir tot, però també en la tensió que van viure. "En la zona on estàvem més segurs, semblava una pel·lícula. Van començar a atendre ferits i deu minuts després ens van començar a desallotjar a tots" conta Miguel, que recorda: "vint minuts abans, on van caure els pals estàvem nosaltres". Marta assegura que va sentir molta angoixa perquè "ningú sabia què havia passat, no comunicaven res".

Hui encara queda gent al càmping, però a poc a poc es buida. Els grups de joves que han passat la nit comencen a tornar a casa, encara que la cancel·lació definitiva del festival no s'ha fet pública.

També et pot interessar

stats