Un dels membres de la 'manada' de Callosa reclama l'aplicació de la llei del 'només sí és sí' per a ser excarcerat

Un segon condemnat també ha sol·licitat la revisió de les penes i un tercer podria fer-ho els pròxim dies, segons avança el diari 'Información'

Concentració en rebuig de la violació a Callosa d'en Sarrià
Concentració en rebuig de la violació a Callosa d'en Sarrià / À Punt NTC

Un dels capitostos de la manada de Callosa d’en Sarrià (Marina Baixa) ha reclamat l'excarceració a l’Audiència d’Alacant per la llei del només sí és sí, després de saber-se que s’estan revisant a la baixa les condemnes d’alguns violadors que compleixen la pena en presó.

Segons el diari Información, el tribunal que va condemnar els acusats de la violació múltiple a una xica de Callosa d’en Sarrià l’1 de gener del 2019 hauria rebut una petició de dos dels quatre condemnats per a revisar a la baixa les penes de manera retroactiva. Un tercer podria fer-ho en els pròxims dies.

Poc després d’entrar en vigor la nova normativa, s’ha donat a conéixer la reducció de penes a diversos violadors, fet que la ministra d'Igualtat, Irene Montero ha considerat una “aplicació errònia de la llei”. Les seues paraules han provocat una allau de reaccions d'associacions de jutges i instàncies judicials, i han obert una nova bretxa en el govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem. Els fets també han motivat entre els violadors condemnats un degoteig de peticions de revisions de pena.

La vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, que ha demanat prudència, s’ha distanciat d’aquestes acusacions que Podem ha llançat contra la magistratura i espera que el Tribunal Suprem es pronuncie sobre el cas.

L’alt tribunal preveu abordar en menys d'un mes alguns dels recursos presentats per condemnats per delictes sexuals contra les sentències.

Tot i les veus contràries a la norma en les files socialistes, com ara la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, que ha manifestat que la llei deixa la porta oberta per a beneficiar violadors, el PSOE encara no es planteja reformar-la.

També et pot interessar

stats