Un grup feixista es manifesta a Chueca cridant "fora maricons"

Els manifestants han mostrat missatges LGTBIfòbics i xenòfobs

Manifestació de feixistes a Chueca
Manifestació de feixistes a Chueca / Europa Press

Un grup de persones d’ideologia feixista s'ha manifestat aquest dissabte a la vesprada en el barri madrileny de Chueca cridant "fora maricons dels nostres barris", "fora sidosos de Madrid" i "tu no eres espanyol perquè no eres blanc". En les pancartes que portaven també es podien llegir missatges xenòfobs. Durant la marxa s'han realitzat salutacions feixistes i alguns dels assistents portaven simbologia neonazi i supremacista blanca. La mobilització l'havia convocada el grup ultradretà Madrid Seguro i anava escortada per agents la Policia Nacional.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha anunciat que posarà en coneixement de la Fiscalia "l'odi lgtbifòbic i racista" de la manifestació.

En aquesta línia, la direcció general de Diversitat Sexual i Drets LGTBI, dependent del Ministeri d'Igualtat, ha rebutjat l’odi d’aquests missatges a les seues xarxes socials i ha demanat unitat “a les forces democràtiques” per a posar fi “amb aquesta plaga”.

Nombrosos usuaris en les xarxes socials han compartit imatges de la marxa, en què s’expressaven missatges en contra de les agendes 2030 i 2050. Els manifestants han fet el recorregut pel conegut barri madrileny, centre de les festes de l'Orgull LGTBI en la capital, amb pancartes i banderes d'Espanya.

Diversos responsables polítics madrilenys han mostrat el seu rebuig a aquesta manifestació en les xarxes socials, on han exigit explicacions al Govern regional que ha autoritzat la mobilització. 

La portaveu de l'Ajuntament de Madrid i delegada de Seguretat i Emergències, Inmaculada Sanz, ha informat que agents de la Policia Municipal van poder col·laborar en alguns incidents i van detindre una persona, però ha assegurat que aquest assumpte no és de competència municipal.

Moviments a la Comunitat Valenciana en defensa del col·lectiu

El passat 11 de setembre, es van convocar concentracions en ciutats com Castelló de la Plana, Gandia, València i Elx per a denunciar l'increment de les agressions contra el col·lectiu LGTBIQ+. L'últim atac a un jove trans a la ciutat de València aquest dimarts o les agressions homòfobes que s'han succeït aquest estiu també a València i a Petrer han sigut el detonant perquè les associacions hagen convocat aquestes mobilitzacions de rebuig.

També et pot interessar

stats