Centenars de persones criden contra l'escalada de violència LGTBI-fòbica

Els col·lectius LGTBI han convocat concentracions a Castelló de la Plana, València, Gandia i Elx

q cedre

Les agressions LGTBI-fòbiques a l'estat espanyol, amb l'assassinat homòfob de Samuel Luiz com a màxim exponent, continuen sumant víctimes a la Comunitat Valenciana. L'últim cas, el del jove trans agredit aquest dimarts a la ciutat de València per fer servir llenguatge inclusiu, ha fet que col·lectius de tot el territori organitzen concentracions de rebuig aquest dissabte.

A Castelló de la Plana, València, Gandia i Elx s'han reunit grups de persones amb missatges reivindicatius i banderes de l'arc iris per a denunciar l'increment de la LGTBI-fòbia als carrers del País Valencià.

Concentració a Castelló de la Plana contra les agressions LGTBI-fòbiques
Concentració a Castelló de la Plana contra les agressions LGTBI-fòbiques / Teresa Violeta
Capçalera de la manifestació convocada a Elx
Capçalera de la manifestació convocada a Elx / À Punt NTC

A la ciutat de València s'ha escollit la plaça del Cedre per ser l'escenari a on es va produir l'atac a Axel per referir-se a un grup d'homes com "guapis", una fórmula en gènere neutre. En aquest punt han acudit figures polítiques com la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives Mónica Oltra o la síndica d'Unides Podem Pilar Lima. A la plaça Pescateria de Castelló, on han acudit vora 200 manifestants, també hi ha participat el conseller d'Educació Vicent Marzà.

El coordinador general del col·lectiu Lambda, Fran Fernández, ha assenyalat els discursos d'odi de l'extrema dreta com a responsables de l'increment de LGTBI-fòbia. "Ells apunten i altres disparen", ha assegurat.

El Consell Valencià LGTBI i el Consell Consultiu Trans de la Comunitat Valenciana es van reunir d'urgència aquest dijous per a afrontar l'escalada de la violència LGTBI-fòbica.

Durant la reunió es van abordar tres objectius. El primer, escoltar les entitats LGTBIQ+ que treballen de primera mà amb les persones que pateixen les agressions. El segon, donar suport i fer una crida a assistir a les mobilitzacions convocades aquest dissabte. Finalment, Oltra va ratificar el suport del govern valencià cap al col·lectiu LGTBI i va reiterar "el compromís del Consell amb el respecte als drets de les persones".

Per la seua part, la vicepresidenta primera del Consell Valencià LGTBI, Maria Sarmiento, va ressaltar la importància de fer un front comú contra aquesta mena de violència i desenvolupar una estratègia de treball a curt i a llarg termini per a disminuir-la.

També et pot interessar

stats