El turisme valencià recupera els nivells prepandèmia

Juliol s’acomiada arribant al 95% de l’ocupació, unes xifres molt positives que es preveu que es repetisquen a l'agost. La inflació, però, impedeix que la rendibilitat del sector siga completa.

La costa valenciana, de gom a gom, durant les vacances de juliol / À Punt NTC

Arriba l'agost, el mes vacacional per excel·lència i ho fan també milers de turistes disposats a gaudir de les platges i de l’interior de la Comunitat Valenciana. Mentre uns venen, altres visitants diuen adeu després d’haver estat durant juliol, un mes que ha arribat al 95% de l’ocupació.

Unes dades molt celebrades pels hotels, càmpings i apartaments, que han aconseguit recuperar el ritme previ a la pandèmia. També per l’hostaleria, que ha hagut de doblar torns per a oferir dinars i sopars i reforçar les plantilles de cambrers, ja que en aquest sector també han arribat al 100% de les reserves.

Així, tot apunta que el mes d’agost serà encara més beneficiós per al turisme valencià: es preveu que amb les reserves d’última hora s’arribe també al 95% de l’ocupació.

Amb açò pareix que la recuperació econòmica vaja per bon camí, però la inflació impedeix que la rendibilitat del sector siga completa, ja que no acaba d’absorbir l’augment dels costos. Gràcies al turisme estranger els hotels de més categoria són els que millor han funcionat. D'altra banda, els càmpings també estan tenint bons resultats pel turisme nacional.

El turisme d’interior no queda exclòs de la recuperació turística. L’encant dels pobles d’interior, molts d’ells en risc de despoblament, atrau aquelles persones que busquen una alternativa a la platja i a les ciutats. En llocs com Assuévar (Alt Palància), les cases rurals han arribat al 80-90% de l’ocupació, la majoria per part de turistes que provenen de la Comunitat Valenciana. A l'agost s’espera també que les comarques del nord superen les xifres turístiques d’abans de la pandèmia.

3,4 milions de desplaçaments per les carreteres

Diumenge ha començat amb normalitat a les carreteres, si es té en compte que s’espera tancar el cap de setmana amb un total de 3,4 milions de desplaçaments, entre gent que torna de les vacances i gent que les comença ara. 

De moment s’han detectat retencions a l'A3 a l'altura de Riba-roja, però el trànsit intens es pot estendre al llarg del dia. Per a les tasques de vigilància, la DGT ha recordat que disposen d'un dispositiu amb 1.400 radars des de terra, catorze helicòpters Pegasus des de l'aire i 350 càmeres que s'encarreguen de comprovar que no s’utilitze el mòbil als vehicles i que es duga posat el cinturó de seguretat.

També et pot interessar

stats