Turisme preveu per a l'agost una ocupació del 82% als hotels de la costa

Aquest percentatge suposa quasi un 16% més que l’agost passat

Imatge d'arxiu de la platja de Ponent de Benidorm
Imatge d'arxiu de la platja de Ponent de Benidorm / Shutterstock

La previsió d'ocupació mitjana per als hotels costaners de la Comunitat Valenciana en aquest mes d'agost parteix d'un 81,69%, cosa que suposa un increment de 15,9 punts respecte a la inicialment prevista a l'agost 2021, segons es desprén del sondeig realitzat per Turisme a una mostra representativa d'establiments hotelers valencians.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat en un comunicat que les previsions mostren que "hi ha dinamisme en el sector" i demostren que "estem en la senda de la recuperació". A més, ha afegit que "són un bon símptoma de la fidelitat dels turistes" cap al destí Comunitat Valenciana.

Colomer ha assenyalat que "aquestes dades reflecteixen clarament la recuperació del sector", ja que mostren 16 punts més que l'agost de 2021 "que no va ser un mal mes", al mateix temps que ha recalcat que "es tracta d'unes previsions sobre les reserves tancades", a les quals caldria afegir les reserves d'última hora, que "sempre influeixen".

Així, ha remarcat que a dos dies d'iniciar-se el mes d'agost "els hotels ja compten amb més del 80% d'ocupació" i les previsions en càmpings i apartaments "són també molt positives".

Les dades del sondeig mostren que els hotels del litoral de Castelló preveuen aconseguir un 84,57%, 11 punts més que l’agost 2021. Per a València la previsió inicial d'ocupació estimada és del 77,37%, 21,4 punts més que l’any passat, mentre que a la província d’Alacant, sense incloure Benidorm, s'estima una ocupació del 77,84%, 9,1 punts més.

Benidorm prop del 90%

Pel que fa als hotels de Benidorm, s'estima una previsió d'ocupació del 87%, un 22% més que l'agost passat, mentre que la previsió estimada per a la ciutat de València, xifrada en un 75%, suposa, 14,8 punts per damunt del mateix mes de l'any anterior.

Per províncies, a l'interior de Castelló la previsió d'ocupació per places se situa en el 69,34%, la qual cosa suposa un increment de 17,8 punts respecte a l'agost del 2021. A l'interior de València la previsió és del 72,82%, amb un increment de 40,5 punts interanuals. Mentre que per a l'interior d'Alacant s'estima una previsió del 51,07%, la qual cosa suposa un increment respecte a l'agost del 2021 de 6,8 punts.

Quant a la resta de modalitats d'allotjament, la Generalitat ha destacat que els càmpings de la costa parteixen per a aquest mes amb una ocupació del 95% en el cas de les cabanyes i del 85% per a les parcel·les, mentre que els apartaments turístics preveuen una ocupació superior al 86,8%, un 15,9% més respecte a les previsions d'agost del 2021.

També et pot interessar

stats