Segona fase de l’operació eixida: les reserves d’última hora salven les vacances

La Comunitat Valenciana té bones expectatives d’ocupació. El sector espera rebre entre un 80 i un 85% de visitants

Dos turistes arriben a la platja de Benidorm
Dos turistes arriben a la platja de Benidorm / À Punt NTC

Aquest divendres, 15 de juliol, és un dia marcat en el calendari vacacional de molts: uns comencen a disfrutar del temps de descans mentre que d'altres acaben les vacances. L'absència de restriccions per la pandèmia ha fet que el sector turístic recupere dinamisme, gràcies a les reserves d'última hora.

La Comunitat Valenciana té bones expectatives d’ocupació. El sector espera rebre entre un 80 i un 85% de visitants. Les platges tornen a ser destinació preferida per a molts.

Es nota la recuperació, tot i que amb les xifres d’aquestes dues primeres setmanes l'ocupació es queda al voltant d'un 10% per davall de la del 2019, segons dades d’Hosbec.

L'increment dels costos ha fet que enguany s'hagen reduït els dies de vacances i que escollim destinacions més pròximes.

Als apartaments, l'ocupació és fins i tot millor que el 2019. Segons dades d’Alfitur, tant al juliol com a l’agost els apartaments estaran al 98% d’ocupació.

Les carreteres són també un dels punts on més atenció cal parar aquest divendres pels desplaçaments que s'esperen durant la jornada. Aquest migdia, la Guàrdia Civil de Trànsit ha iniciat el protocol per a fer front a una nova operació eixida. S'han desdoblat carrils a les principals vies del nostre territori per a garantir el trànsit fluid i evitar retencions en les connexions de les autovies.

Les vagues que afecten els usuaris de diferents companyies aèries com Ryanair i Easyet estan marcant aquesta segona fase de l’operació d’eixida, amb cancel·lacions i retards als aeroports valencians.

També et pot interessar

stats