Les tronades seques, risc potencial d'incendis forestals

La Generalitat ha decretat nivell màxim de risc d’incendis forestals en tota la Comunitat Valenciana

Preocupació per les tronades seques que poden ocasionar incendis forestals / À Punt NTC

La Generalitat ha decretat nivell màxim de risc d’incendis forestals en tota la Comunitat Valenciana i la possibilitat de tempestes seques en tot l'interior de les comarques centrals i del nord. 

Un dels perills més importants són les tronades seques, que es poden donar en qualsevol lloc de l'interior del territori valencià i que, segons el sergent del Parc de Bombers de la Plana Alta-Orpesa, Jordi Borràs, són els més complicats de gestionar i d'extingir. Els motius són que solen ocórrer a última hora de la vesprada, moment en què els avions ja no volen i, a més, i solen ser inaccessibles. A més, és molt difícil predir-los perquè només es donen en circumstàncies molt específiques 

Davant de l’amenaça d’incendis és clau revisar els punts d'aigua ubicats en zones pròximes a les urbanitzacions i comprovar que funcionen correctament en cas que siga necessari utilitzar-los.

Precisament els incendis forestals d'Assuévar i Suera, a l'interior de les comarques del nord, del passat agost del 2021 van ser provocats per diverses tronades seques i cremaren un total de poc més de 500 hectàrees de massa forestal.

També et pot interessar

stats