Una setmana després, l'incendi d'Assuévar continua sense estar extingit

Una unitat de bombers continua treballant en l'extinció de l'incendi forestal, que es va donar per controlat dilluns

Una setmana després, l'incendi d'Assuévar continua sense estar extingit

L'incendi forestal que es va declarar a Assuévar fa una setmana no s'ha extingit encara. A la zona on es va declarar el foc, que es va donar per controlat dilluns, continua treballant una unitat de bombers, una autobomba i un capatàs coordinador. Les flames han afectat unes 420 hectàrees, 220 de les quals dins del parc natural de la Serra d'Espadà.

Segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Generalitat, els treballs d'extinció continuen sent necessaris a causa dels episodis de vent dels últims dies.

L'incendi es va declarar a última hora del passat dissabte 14 d'agost a causa d'un llamp, i va obligar a evacuar durant la matinada de diumenge uns 300 veïns i visitants d'Assuévar de manera preventiva, encara que van poder tornar als seus domicilis hores després.

El líder del PSPV a Castelló demana que Assuévar siga zona catastròfica

El secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha visitat aquest diumenge els municipis d'Assuévar, Soneja i Almedíxer (Alt Palància) per a conéixer de prop els danys patits en l'incendi. Blanch ha demanat que la zona siga declarada "catastròfica" perquè els municipis puguen rebre més ajudes, "encarar l'endemà d'aquest greu incendi i recuperar la vegetació perduda al més prompte possible".

També ha estat allí la subsecretària del PSPV-PSOE de la província de Castelló i senadora, Ana Edo, que ha assenyalat que "a diferència del Partit Popular, que únicament ha demanat ajudes per a Assuévar, on governa, els i les socialistes estem bolcats amb tots, amb els tres municipis en igualtat de condicions, treballant junts".

També et pot interessar

stats