El veïnat d'Assuévar torna a casa: "Va ser un horror. Des de casa véiem els pins cremar-se i com avançava el foc"

La tristor i la resignació es reflecteix entre els veïns que aquests dies conviuen amb el fort olor a fum i les quasi 400 hectàrees de la Serra d'Espadà cremades

El veïnat d'Assuévar torna a casa després de l'incendi a la Serra d'Espadà

El veïnat d'Assuévar encara no s'ha recuperat de l'esglai per l'incendi. Aquest dilluns a tot el poble no es parla d'una altra cosa que del fet que fins fa unes hores estaven desallotjats. Un total de 300 persones van ser evacuades dissabte de vesprada cap a les poblacions properes de Soneja i Sot de Ferrer pel perill que les flames arribaren a les cases. Va ser a les 19:30 hores del diumenge, quan el servei d'emergències va comunicar al veïnat que podia tornar a casa amb seguretat.

La forta olor a fum aquests dies impregna els carrers i s'hi respira tristor en saber que la serra s'ha cremat. Ningú s'ha llevat de damunt la por i la incertesa de les últimes hores, des que els donaren l'avís d'abandonar el poble en la matinada del dissabte.

Un dels veïns, Alfredo Murria, ha explicat a À Punt com es va assabentar de la notícia i li va comunicar a la seua dona que havien d'eixir de casa i anar-se'n a Soneja. Una altra, Carmen Soler, ha sigut molt més explícita: "això és molt pesat, perquè parlant... Clar, agafes unes bragues, quatre o cinc botelles d'aigua, un raspall per al cabell i a volar".

Les veïnes d'Assuévar a poc a poc es recuperen de l'esglai
Les veïnes d'Assuévar a poc a poc es recuperen de l'esglai / À Punt NTC

El veïnat va viure, com explica Elia Gómez, hores d'horror i tristesa, que, en veure com avançava el foc, els feia pensar el pitjor. "Va ser un horror, des de casa véiem els pins cremar-se i com avançava el foc", explica aquesta veïna.

Diumenge de vesprada va acabar el malson i tots van poder tornar a casa i descansar, després de tantes hores sense dormir. La tristor i la resignació es reflecteix entre el veïnat que aquests dies s'acostuma a conviure amb el fort olor a fum i les quasi 400 hectàrees de la Serra d'Espadà cremades.

La ràpida actuació de tots els equips d'emergències i bombers desplegats va evitar un drama mediambiental i aquest dilluns Emergències de la Generalitat ha confirmat que el foc està estabilitzat amb evolució favorable.

També et pot interessar

stats