Estabilitzat i amb evolució favorable l'incendi forestal d'Assuévar

L'UME i les brigades de la Diputació de Castelló es retiren progressivament de la zona, però encara s'hi mantindran set unitats de bombers forestals per a refredar el perímetre de l'incendi

Portada: Bombers refreden perímetre de l'incendi d'Assuévar / Sofía Riego

El Consorci de Bombers de Castelló ha donat per estabilitzat aquest dilluns de matinada l'incendi d'Assuévar (Alt Palància), després de comprovar que ja no hi ha flames dins del perímetre. El foc ha afectat les localitats de Soneja i Almedíxer i ha cremat una superfície de vora 500 hectàrees, segons les primeres estimacions.

El Centre de Coordinació d’Emergències ha informat que l’evolució és favorable. Al llarg del matí es retiraran de manera progressiva dues seccions de la Unitat Militar d’Emergències i les brigades de la Diputació de Castelló. No obstant, set unitats dels bombers forestals s'hi mantindran per a refredar el perímetre. 

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat, Josep Maria Àngel, ha explicat en declaracions a À Punt Notícies que durant la nit el comportament de les temperatures i de la humitat ha ajudat molt a les tasques d’estabilització. Àngel confia a poder donar-lo per controlat al migdia

Durant tota la nit, un total de 135 efectius entre bombers forestals, de l'UME, del Consorci Provincial de València i voluntaris, a més de personal tècnic i de coordinació, han treballat a refredar la zona per contindre el revifament de les flames.

Com a acció preventiva, 300 persones van ser evacuades el dissabte per la vesprada des d'Assuévar a les poblacions properes de Soneja i Sot de Ferrer pel perill que les flames arribaren a les cases. En aquestes localitats s'han habilitat instal·lacions per a atendre les persones afectades. A les 19:30 hores del diumenge, el servei d'emergències ha comunicat que el veïnat pot tornar a casa amb seguretat.

L'incendi ha arribat justament durant el període de les festes patronals del poble, que, encara que no s'han celebrat com cada any, sí que hi havia programats uns xicotets actes. Tot i que Assuévar compta amb poc més de 300 habitants, durant els mesos d'estiu la xifra de persones al poble sol arribar als 600, segons ha afirmat l'alcaldessa Jessica Miravete a À Punt Notícies.

L'Autoritat Portuària de València ha decidit tancar el trànsit marítim del Port de Sagunt a les 10:18 hores per a facilitar les maniobres de les aeronaus que treballen en l'extinció del foc. A la costa de Sagunt i Almenara, els avions antiincendis que s'han acostat per a omplir els depòsits d'aigua han sorprés els banyistes que estaven a la platja.

Al llarg de la jornada de diumenge, han treballat huit unitats de bombers forestals de la Generalitat, 6 dotacions i 5 comandaments tècnics de Castelló, una dotació de la Unitat Militar d'Emergència amb 42 efectius, a més de dos unitats de Protecció Civil i bombers voluntaris. Tres efectius de l'UME, dos de l'Associació de Treballadors de les BRIF i dos bombers forestals de la Societat de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències han hagut de ser atesos pels serveis mèdics a causa de colps de calor. Per a poder-los donar una resposta sanitària més eficaç, s'ha muntant un hospital de campanya.

Aemet ha informat que hi va haver diverses descàrregues conseqüència de llamps que van impactar a terra sobre les 19:00 hores tant en la zona afectada per l'incendi forestal d'Assuévar com en altres punts de la serra d'Espadà. Segons fonts de Seprona, tot indica que l'origen del foc va ser un llamp que va caure sobre una surera. Els llamps caiguts aquesta nit, les altes temperatures de fins a 40 graus i el fort vent de ponent n'han complicant les tasques d'extinció. La CV-230 s'ha tallat a la circulació al seu pas per Assuévar. Els consistoris d'Assuévar, Soneja i Almedíxer han avisat el veïnat perquè no transite per les sendes i camins rurals a les zones afectades.

.

També et pot interessar

stats