Controlat l'incendi al paratge del Buitre de Bicorb

Un llamp ha provocat un foc a Suera, a la Serra d'Espadà, i podria ser la causa de l'incendi de Bicorb

Controlat l'incendi al paratge del Buitre de Bicorb / GVA 112

L'incendi forestal declarat aquest dissabte a les 17:45 hores en una zona de pins prop del paratge del Buitre, a Bicorb (Canal de Navarrés) ha sigut controlat aquest diumenge a les 22:30 hores. Sobre el terreny treballa un dispositiu nocturn format per tres unitats forestals, tres autobombes i tres brigades de la Diputació de València.

El Servei d’Atenció a Emergències de la Comunitat Valenciana ha mobilitzat al llarg del cap de setmana cinc unitats de bombers forestals, quatre helicòpters i sis avions (quatre de la Generalitat i dos més del Ministeri d’Agricultura), a més de tres autobombes, un coordinador forestal i un agent mediambiental per a tractar de sufocar el foc. El Consorci Provincial de Bombers de València també hi ha intervingut amb dos vehicles.

A les 19:30 hores del dissabte, els bombers van informar que l'evolució del foc era favorable i s'hi van incorporar sis brigades més de la Diputació de València per a ajudar a refrescar el terreny calcinat.

Un grup de setze persones que es trobaven allotjades en dues cases rurals al terme municipal de Bicorb van ser traslladades per la proximitat de les flames a l'habitatge. Aquestes persones asseguren haver vist caure un llamp justament abans que s'iniciara el foc.

A Suera (Plana Baixa) un llamp ha provocat un incendi forestal al parc natural de la Serra d'Espadà, el qual ha mobilitzat al llarg de la vesprada un llarg desplegament format per sis mitjans aeris, un coordinador forestal, cinc unitats de bombers forestals, dues dotacions del Consorci Provincial de Bombers de Castelló i una unitat mòbil de comunicació, així com una nodrissa de 35.000 litres i 4 unitats de comandament. Finalment, a les 22:00 hores els bombers han comunicat que el foc ha sigut estabilitzat.

Al mateix paratge també s'ha detectat un incendi forestal que afecta el terme municipal d'Assuévar. A la zona s'han mobilitzat una dotació de bombers del Consorci Provincial de Castelló, dues unitats de bombers forestals i un coordinador forestal. A les 20:45 hores, l'helicòpter de coordinació de la Generalitat s'ha retirat de l'incendi forestal de Suera i s'ha dirigit a Assuévar per a valorar la situació del foc.

Imatges aèries de l'incendi forestal de Suera
Imatges aèries de l'incendi forestal de Suera / GVA 112

Un altre incendi a Dénia (Marina Alta) ha mobilitzat tres mitjans aeris, dues autobombes i tres vehicles del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant.

A Culla, un llamp ha provocat un foc sobre una zona de matolls i s’hi han mobilitzat dos avions antiincendis i dos equips de bombers forestals. Ambdós incendis s’han estabilitzat abans de les 18:30 h, amb la retirada dels mitjans aeris. L'incendi de Dènia s'ha controlat a les 19:16 hores.

Cal recordar que la Comunitat Valenciana es troba en risc extrem per altes temperatures, que han arribat fins als 45 graus a Requena. 

Sistema de vigilància de les temperastures extremes a la Comunitat Valenciana
Sistema de vigilància de les temperastures extremes a la Comunitat Valenciana / Meteoclim

També et pot interessar

stats