Risc extrem d'incendis en tot Alacant i a l'interior de Castelló i València

Més de 800 bombers, 9 helicòpters, 9 avions, 45 camions autobomba i 56 vehicles totterreny, preparats per a intervindre en qualsevol moment

Efectius dels bombers forestal de la Generalitat treballant en l'extinció d'un incendi
Bombers forestals de la Generalitat treballen en l'extinció d'un incendi / Generalitat

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat 112 CV ha decretat per a aquest dilluns el risc extrem d'incendis forestals en tota la província d'Alacant i a l'interior de les províncies de Castelló i València.

L'alerta roja, que simbolitza risc extrem, està activada per a tota la jornada en tota la Comunitat Valenciana, excepte al litoral de Castelló i València, que es mantindrà en nivell verd (risc baix-mitjà), segons ha informat l'112 a través de les seues xarxes socials.

A més, ha alertat de la possibilitat de tempestes seques a l'interior de Castelló i València.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) també preveu per a aquest dilluns una pujada generalitzada de màximes de fins a 38 °C a l'interior sud de València, i de fins a 36 °C a l'interior nord i el litoral sud de la província, i localitats de l'interior d'Alacant, com Alcoi.

Més de 800 bombers, 9 helicòpters i 9 avions, preparats per a intervindre en qualsevol moment

Per la seua part, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha demanat responsabilitat aquest divendres a la ciutadania i que s'evite qualsevol activitat que puga posar en risc les muntanyes, i als excursionistes que extremen la precaució i prenguen les mesures per a evitar accidents.

A partir d’aquest diumenge a la vesprada s'espera arribar, sobretot a la zona interior de Castelló, fins a 40 graus. Per això, el risc d'ignició serà molt superior, i a més hi ha un "risc important de tempestes seques", ha assenyalat la consellera, que ha alertat que "les nits més perilloses seran la del diumenge a dilluns i la de dilluns a dimarts".

Bravo ha exposat que tot el dispositiu de prevenció i extinció d'incendis de la Comunitat Valenciana està plenament operatiu i preparat per a activar-se i mobilitzar els recursos necessaris en cas que es produïsquen incendis forestals, davant de la previsió d'altes temperatures generades per l'arribada d'una onada de calor.

Així ho ha explicat en una reunió al Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat amb tots els serveis d'emergències i cossos de seguretat.

La titular d'Interior ha explicat que el Centre de Coordinació d'Emergències coordina un dispositiu de més de mil persones de diferents organismes, i ha assegurat que estan llestes per a activar rutes de vigilància aèria i augmentar el nombre de vols preventius quan siga necessari si s'incrementa el risc d'incendis forestals.

El Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat, que compta amb 840 persones, estarà operatiu i pendent d'aquelles zones que poden ser susceptibles d'un major risc d'incendi, com les zones boscoses o aquelles en què es detecte que tindran lloc descàrregues elèctriques, ha afirmat.

A més, s'ha decidit que tots els consorcis "tinguen activats els recursos al cent per cent davant de la previsió de qualsevol incendi", ha assenyalat Bravo, que ha precisat que del que es tracta és que tots estiguen "perfectament coordinats".

La Conselleria disposa a més de 9 helicòpters, 9 avions, 45 camions autobomba i 56 vehicles tot terreny preparats per a intervindre en qualsevol moment, segons ha informat la Generalitat.

Enguany, per primera vegada, es prolongarà el servei de tres helicòpters de reforç perquè estiguen operatius durant tot l'any. Això suposarà duplicar la capacitat de resposta aèria durant tot l'any, especialment en la primavera i la tardor, ja que els incendis forestals no sols es produeixen durant els mesos d'estiu.

També et pot interessar

stats