Tres forns valencians reben Solets de Nadal de la Guia Repsol

Estos guardons enguany valoren essència, proximitat i un treball ben fet

Solets Repsol / À Punt NTC

La Guia Repsol amplia els seus Solets de Nadal —que reconeixen establiments amb essència, proximitat i un treball ben fet— enguany per a incloure forns i cafeteries. Entre els establiments seleccionats figuren tres joies valencianes que combinen tradició i creativitat.

Can Celiac, a Castelló de la Plana, és un paradís per a celíacs on poden trobar delícies com ara napolitanes, coca de tomata o fartons sense gluten. Dolços i salats treballats per a sorprendre, fins i tot per a aquells que no són celíacs. La creativitat i el sabor sense renúncies els ha fet valdre un Solet Repsol. Jaime Quirante, forner, explica en declaracions a À Punt que són un referent en el món dels productes sense gluten. “Segons Repsol, som el paradís dels celíacs”, afirma orgullós.

La cafeteria del Forn Pastisseria Comes és punt de trobada a l’Eliana (Camp de Túria) des de fa 25 anys. Atenció pròxima i productes amb segell artesanal l'han convertit en mereixedor d’un Solet Repsol que ja lluïx a la porta. Merche Fayos, fornera, diu que estan “molt contents” de rebre el premi, perquè és un reconeixement a la faena, “que tractem de fer el millor que podem”.

Més de cent anys amb el forn encés, pastant tradició i innovació. El sabor d’un ofici que culmina en el seu producte estrela: el pastisset de moniato. “Venen de totes bandes per ell”, afirma Fayos.

Finalment, al cor d'Ibi (Alcoià), l'obrador del Forn Mariu treballa des del 1943. Quatre generacions mantenint viu un ofici ple d'aromes i sabors. Estan especialitzats en pans de massa mare i llarga fermentació “que és el que li prova a la gent”, explica el forner Carles Mariel Albert.

Un Solet que està en cada producte que fusiona arrels i creativitat, ja que este forn es diferencia per la seua capacitat d’innovació, explica Santi Mariel, forner de la nova generació.

També et pot interessar

stats