Quasi tres anys després diem adeu a les mascaretes al transport públic

A partir d’aquest dimecres el seu ús només serà obligat en centres de salut, hospitals i en centres sociosanitaris

Les mascaretes deixen de ser obligatòries al transport públic / À Punt NTC

La història de les mascaretes es remunta el febrer del 2020, quan encara no n'hi havia per a tot el món. En aquella època encara era ministre de Sanitat el socialista Salvador Illa que, en un primer moment, va afirmar que no era necessari usar-ne. Uns dies després, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va començar a recomanar-ne l’ús i es començaren a repartir de manera gratuïta al transport públic, fins que el 4 de maig es va convertir en obligatòria en aquests espais.

Al cap de poc era obligatòria per tot arreu, i així es va mantindre durant mesos fins que, a poc a poc, començaren a alçar restriccions a les escoles, universitats o estadis, però es mantenia l’obligatorietat al transport públic.

Ara, quasi tres anys després que l’Organització Mundial de la Salut declarara la pandèmia de la covid, aquest dimarts el Consell de Ministres ha aprovat l'adeu a la mascareta en alguns espais. A partir de demà dimecres, quan es publique en el BOE, deixarà de ser obligatòria en el transport públic: ja no caldrà dur-la ni al tren, ni al metro, ni a l'autobús, ni tampoc als taxis. Espanya era l'únic país de la Unió Europea que encara mantenia aquesta restricció.

També deixarà de ser obligatòria a les òptiques o ortopèdies, però sí que l’haurem de portar en els centres de salut, hospitals i en centres sociosanitaris, com ara les residències per a persones majors i dependents, on l'hauran de dur els professionals i les visites.

Així, a partir d’aquest dimecres encara continuarem veient mascaretes en el transport públic, però només per voluntat pròpia.

També et pot interessar

stats