Els huit llocs on encara cal tindre a mà la mascareta

La protecció continuarà sent obligatòria en centres sanitaris o que oferisquen algun servei clínic o de medicaments

La mascareta continuarà sent obligatòria en els centres sanitaris
La mascareta continuarà sent obligatòria en els centres sanitaris / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
07 de febrer 2023 - 12:44 Actualitzat: 08 de febrer 2023 - 08:25

Primer va ser la via pública, després els recintes tancats i ara, el transport públic, que era un dels últims reductes on encara era obligatòria la protecció. A poc a poc, al compàs de la situació sanitària i la vacunació, ens hem anat alliberant de la mascareta i des d'aquest dimecres la perdrem de vista als metros, trens i autobusos, on deixa de ser obligatòria.

Després de mil dies amb mascareta, el Consell de Ministres donava dimarts la llum verda a la retirada als mitjans de transport públic. Ara bé, a pesar d’aquesta nova relaxació, encara caldrà dur-la en huit espais públics o establiments, on no es podrà accedir sense aquesta protecció per a les vies respiratòries. La mascareta es manté fonamentalment en espais sanitaris, on no es podrà accedir sense cap protecció.

Quins són aquests espais?

  • Hospitals i centres de salut, independent de les seues característiques. Els convencionals, però també els de llarga estada.
  • Clíniques dentals.
  • Centres on es practique la interrupció voluntària de l’embaràs.
  • Centres de reproducció assistida.
  • Centres d’atenció especialitzada (reconeixements mèdics, fisioteràpia, estètica...).
  • Farmàcies.
  • Residències sociosanitàries, on serà obligatòria per als visitants, quan estiguen en les zones comunes del centre, i per al personal que treballe directament amb els usuaris.  

En canvi, des d'aquest dimecres, quan s'ha publicat al BOE, decaurà l’obligació de dur la mascareta en ortopèdies, òptiques o en centres d’aparells per a l’audició, on fins ara sí que era necessari portar-la. No obstant això, tant en aquests espais com en el transport públic, la mascareta seguirà sent recomanable per a les persones vulnerables, així com per als que presenten símptomes.

També et pot interessar

stats