La mascareta també deixarà de ser obligatòria en òptiques, centres d'audiometria i ortopèdies

El Consell de Ministres aprova dimarts el nou decret, que manté l'exigència de portar-la en ambulatoris, hospitals, residències i farmàcies 

Entrada a una farmàcia (arxiu)
Entrada a una farmàcia (arxiu) / Jose Gulias (Shutterstock)

El dimecres que ve les mascaretes deixaran de ser obligatòries en els transports públics i en establiments sanitaris com òptiques, ortopèdies o centres d'audiometria. És l'última novetat que s'ha conegut sobre la nova regulació de l'ús d'aquests elements a Espanya i que va traslladar dijous la ministra de Sanitat, Carolina Darias, a les diferents autonomies durant la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. 

El Consell de Ministres té previst modificar dimarts el reial decret d'abril del 2022 que estableix en quins llocs és necessari portar mascareta. Quan es publique en el Butlletí Oficial de l'Estat —previsiblement l'endemà, 8 de febrer—, entrarà en vigor el nou marc legal que flexibilitza la restricció. 

Darias ha precisat que, encara que ja no caldrà posar-se-la per a pujar a taxis, autobusos o trens, ni tampoc per a entrar en òptiques, ortopèdies i centres d'audiometria, sí que s'exigiran per a accedir a centres de salut, hospitals, residències d'ancians i farmàcies. Igualment, seran obligatòries per a les persones que treballen en centres sociosanitaris sempre que estiguen en contacte amb persones residents i per als visitants quan estiguen en zones compartides.

A més, la ministra ha insistit en la necessitat de continuar impulsant la vacunació amb la segona dosi de record, especialment en la població més vulnerable a la covid-19. 

També et pot interessar

stats