Les mascaretes deixaran de ser obligatòries en els transports públics aquest dimecres

La protecció encara es manté en centres sanitaris o que oferisquen algun servei clínic o de medicaments

Dona amb mascareta en l'andana del metro
Dona amb mascareta en l'andana del metro / Eduardo Parra (Europa Press)

L'ús de les mascaretes deixarà de ser obligatori en els transports públics a partir d'aquest dimecres 8 de febrer, una vegada siga publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la modificació del Reial decret de 19 d'abril de 2022 aprovada aquest dimarts pel Consell de Ministres.

Així ho han anunciat la ministra de Política Territorial i portaveu del govern, Isabel Rodríguez, i la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on han destacat que amb aquesta mesura s'avança en la "normalització" de la vida després d'haver passat "la pitjor part" de la pandèmia.

D'aquesta manera, les mascaretes ja només seran obligatòries en hospitals, centres de salut, clíniques dentals, centres de reproducció humana assistida, centres d'interrupció voluntària de l'embaràs i altres centres d'atenció especialitzada. També s'hauran de dur en entrar a una farmàcia i quan es vaja a visitar un resident d'una residència d'ancians i s'estiga en una zona compartida, o se siga un treballador d'aquesta mena de centres.

"Ens trobem en un moment d'enorme estabilització de la covid i una clara tendència a la baixa, per la qual cosa comptem amb les dades més baixes de la pandèmia", ha detallat Darias.

També et pot interessar

stats