Setmana clau de reunions pel transvasament Tajo-Segura

Aquest dilluns es reuneixen a Almeria els presidents de Múrcia i Andalusia per a fer un front comú. El Cercle de l'Aigua, que integra regants, sindicats i empresaris, també tindrà hui una trobada en línia

El transvasament Tajo-Segura, en una imatge d’arxiu
El transvasament Tajo-Segura, en una imatge d’arxiu / Europa Press

Comença una setmana clau en la lluita contra la reducció del cabal de l'aigua del transvasament Tajo-Segura proposada pel Ministeri per a la Transició Ecològica. Amb l’objectiu de fer un "front comú" per a evitar aquesta reducció proposada pel govern central, aquest dilluns es reuneixen a Almeria el president de l'executiu murcià, Fernando López Miras i el seu homòleg d'Andalusia, Juan Manuel Moreno, tots dos del Partit Popular. A la trobada també està convidat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha declinat assistir a la trobada per motius d'agenda.

El president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ha demanat per carta al cap del Consell que defenga el cabal actual davant del govern espanyol, se sume a les demandes de Múrcia i Andalusia i acudisca a la cita.

D'altra banda, el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha presentat una proposició no de llei que demana la paral·lització immediata de qualsevol mesura abans d'arribar a un acord amb els regants del Baix Segura i els de Múrcia. 

Precisament els regants, agricultors, sindicats agraris i empresaris d'Alacant, Múrcia i Almeria afectats pel transvasament i integrants en el Cercle de l'Aigua es reuniran també aquest dilluns de vesprada. En la trobada, que serà virtual, estudiaran noves possibles accions de protesta per l'anunci del govern espanyol de reduir el cabal que ara reben en 80 hectòmetres cúbics anuals, que si es fa efectiu -diuen- posaria en perill la supervivència del sector.

Assemblea del Cercle del Aigua aquest dilluns
Assemblea del Cercle del Aigua aquest dilluns / Círculo por el Agua

Incertesa en el món del camp

Incertesa és la paraula utilitzada per la gent del camp de les comarques del sud en conéixer la notícia de la possible reducció del cabal del transvasament Tajo-Segura. Es tracta d’una preocupació que arrosseguen des de fa anys i que ha contribuït a l’empobriment dels agricultors i agricultores, així com a la reducció del seus llocs de treballs.

També et pot interessar

stats