El Consell recorrerà la decisió de deixar en zero la transferència del Tajo-Segura

Puig ha defensat el "compromís irrenunciable" del manteniment del transvasament.

El transvasament Tajo-Segura, en una imatge d’arxiu
El transvasament Tajo-Segura, en una imatge d’arxiu / Europa Press

El ple del Consell aprovarà aquest divendres la presentació d'un recurs contenciós administratiu contra l'orde TED/901/2020, del Ministeri de Transició Ecològica, que anul·la la concessió d'aigua del transvasament Tajo-Segura.

La decisió de presentar el recurs contenciós administratiu es fa a proposta de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha indicat que l'anul·lació de la concessió del transvasament es realitza malgrat recollir que la Comissió Central d'Explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura "conclou que es podria autoritzar fins a un volum màxim de 20 hm³ per al mes de setembre de 2020". Per a Mollà, la decisió aprovada pel Ministeri de Transició Ecològica s'ha produït en contra dels criteris que regeixen les regles d'explotació i de la proposta dels tècnics de transferir 20 hm³.

La titular d'Agricultura ha reclamat "el compliment escrupolós dels criteris tècnics sobre els quals es regeixen les regles d'explotació del transvasament, davant les arbitràries decisions del ministeri, conduents a ofegar els regants i el territori del sud de la Comunitat Valenciana".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat el "compromís irrenunciable" de la Generalitat amb el manteniment del transvasament Tajo-Segura, al mateix temps que ha recalcat la necessitat de garantir aigua per a sempre en l'horta del sud de la Comunitat Valenciana.

El recurs del Consell se sumarà a les al·legacions presentades per la conselleria a l'avantprojecte de la llei d'aigües de Castella-la Manxa.

També et pot interessar

stats