El govern espanyol prorroga el decret de sequera per a les conques del Xúquer i el Segura per al nou any hidrològic

El decret de la sequera dona un respir als agricultors alacantins, que aquest dimarts han convocat la Mesa de l'Aigua.

La Mesa Provincial de l'Aigua reivindicarà la continuïtat del transvasament Tajo-Segura
La Mesa Provincial de l'Aigua reivindicarà la continuïtat del transvasament Tajo-Segura

Aquest dimarts es reuneix a Alacant la Mesa Provincial de l'Aigua amb l'objectiu d'analitzar l'any hidrològic que va començar ahir dilluns, després que el Govern d'Espanya haja prolongat fins al setembre de 2019 la declaració de situació de sequera per a les conques del Segura i del Xúquer. Es tracta d'una decisió que suposa un respir per als agricultors alacantins.

El decret de sequera és el que permetrà aplicar mesures excepcionals, com ara bonificar el preu de l'aigua dessalinitzada o obrir pous d'emergència. 

A les comarques alacantines, significa que els llauradors podran continuar pagant un preu assequible per l'aigua dessalinitzada, gràcies al fet que l'empresa Aquamed podrà fer-se càrrec d'una part del preu per metre cùbic. També significa que el Ministeri de Transició Ecològica podrà adoptar mesures excepcionals en la gestió dels recursos hídrics durant els pròxims 12 mesos. En qualsevol cas, aquestes pròrrogues dependran dels indicadors que confirmen la situació crítica de les conques.

La Mesa Provincial de l'Aigua també reivindicarà la continuïtat del transvasament Tajo-Segura davant la situació actual de sequera. 

També et pot interessar

stats