El servei d'urgències de La Fe convoca concentracions davant de la pressió assistencial

La junta de personal denuncia que la gerència no ha informat de si s'han adoptat mesures per a solucionar la situació

Imatge d'arxiu de l'hospital de La Fe de València
Imatge d'arxiu de l'Hospital La Fe de València / Conselleria de Sanitat

La junta de personal del departament de salut València-La Fe ha convocat aquest dimecres concentracions del 19 al 23 de desembre en protesta per la pressió assistencial que pateix, en concret en els serveis d'urgències, unitat de tècniques mèdiques i unitat de recuperació postanestèsica.

Les concentracions seran de 9:30 a 9:40 hores a la porta d'urgències de l'Hospital La Fe, segons ha informat en un comunicat.

La junta argumenta que les mobilitzacions estan motivades per la falta d'informació per part de la gerència a la representació legal dels treballadors i treballadores respecte a si s'han adoptat o no mesures per a solucionar la situació, i per la saturació diària dels serveis d’urgències, URPA i UTM.

Després d'haver suportat set onades de covid –diuen–, "aquests nivells d'estrés que es viuen en l'actualitat estan acabant d'afonar, desmotivar i desmoralitzar el personal del departament". Així, demanen a la gerència "l'aplicació immediata de mesures efectives, i no sols pedaços temporals".

Altres protestes

Aquestes protestes se sumen a les que han protagonitzat prèviament altres centres sanitaris. Així, els professionals de l'Hospital de la Ribera es concentraren el passat novembre també per a denunciar la saturació que viu el centre. També els professionals de l'Hospital de Vinaròs (Baix Maestrat) han alçat la veu d'alarma per la complicada situació que viuen, i fins i tot els caps de servei han remés una carta al Síndic de Greuges en la qual li demanen empara davant de la "greu i preocupant" situació de l'assistència sanitària al centre hospitalari.

D'altra banda, el sindicat mèdic de la Comunitat Valenciana ha anunciat la convocatòria de dues jornades de vaga els dies 17 i 18 de gener.

També et pot interessar

stats