CC OO i UGT denuncien que Urgències de La Fe està saturat i el personal es troba desbordat

Els sindicats expliquen que no hi ha llits disponibles i que les persones que passen pel servei no poden pujar a planta

La Fe, en una imatge d'arxiu
La Fe, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els sindicats UGT i CCOO en el Departament de Salut de la Fe de València han denunciat aquest divendres que el servei d'urgències de l'hospital està "saturat" amb més de 50 pacients pendents d'un llit en hospitalització. CCOO parla de 56 pacients afectats i UGT eleva aquesta dada a més de 60. Els sindicats denuncien també esperes de més de 40 hores en alguns casos.

CCOO remarca que "no hi ha llits disponibles a l'hospital i les persones que passen per Urgències no poden pujar a planta" i que també, hi ha una pacient que roman en l'URPA (Unitat de Reanimació Post-Anestèsica) des que va passar per quiròfan fa tres dies. En aquests moments, el personal del servei d'urgències de l'hospital La Fe està "desbordat", especialment el d'Infermeria i el de TCAE (Tècnics/as en Cures Auxiliars d'Infermeria), que necessiten reforços immediatament.

El sindicat assenyala que la prefectura d'Urgències els ha traslladat l'agraïment i ànims, però "aquests missatges no solucionen la saturació, l'estrés o preocupació dels i les treballadores". Per això, ha demanat solucions a la direcció del centre hospitalari aquest mateix matí i han exigit que es dote al servei d'Urgències del personal suficient per a poder atendre l'elevada demanda assistencial perquè "els pacients es mereixen una atenció de qualitat i el personal, treballar en unes condicions dignes".

UGT, per la seua banda, ha instat a la gerència del centre a prendre mesures de gestió "suficients" i "no sols curtterministes" que permeten solucionar "un clar problema estructural que és repetitiu en aquest període de l'any". "Ja ho denunciem fa uns anys a la Inspecció de Treball, però la resposta és clarament insuficient. No dubtarem a tornar a aquestes instàncies si no es prenen solucions", ha defensat Iván Solaz, responsable de la secció sindical a La Fe.

Des de Conselleria de Sanitat confirmen que la pressió assistencial s’ha incrementat perquè s'ha recuperat l’activitat quirúrgica i assistencial d’abans de la pandèmia. Asseguren que s’ha reforçat el servei d'Urgències per a fer front a l’alta demanda assistencial.

També et pot interessar

stats