Els metges valencians anuncien vaga per al 17 i 18 de gener

El sindicat mèdic, que critica la falta de professionals i d'inversions, formalitzarà dimecres la convocatòria

Protesta dels treballadors a l'hosipital de la Ribera
Protesta dels treballadors a l'hosipital de la Ribera / Col·legi d'Infermeria

El sindicat mèdic de la Comunitat Valenciana ha anunciat aquest dimarts la convocatòria de dues jornades de vaga els pròxims 17 i 18 de gener. El sindicat, que aquest mateix dimarts ha protestat per la falta de professionals i d'inversions, formalitzarà dimecres la convocatòria de la vaga.

Els treballadors de la sanitat de protesten des de fa mesos per el que consideren una precària situació. Ho han fet, per exemple, els de l'hospital de la Ribera. I a principis de novembre, els caps de servei de l'Hospital de Vinaròs (Baix Maestrat) varen remetre, fins i tot, una carta al Síndic de Greuges en la qual li demanen empara davant la "greu i preocupant" situació de l'assistència sanitària al centre hospitalari. A més, asseguraven que aquest escenari empitjorarà a partir de l'1 de gener del 2023 "si no es posa remei de manera urgent".

Dificultats semblants a les d'altres autonomies 

El sindicat ha explicat que la problemàtica valenciana és semblant a la que pateixen altres autonomies. La convocatòria de la vaga per a gener pretén "no interferir durant tota aquesta etapa més complexa que ve ara en Nadal, de repunt de pacients amb bronquiolitis, sobretot en l'edat pediàtrica, i donar-li un marge a l'administració perquè valore les peticions fetes i puguen seure per a arribar a un acord", ha explicat Víctor Pedrera, secretari general del col·lectiu.

Els metges recorden que les ampliacions de plantilles en sanitat han afectat molt poc els metges. Una situació més acusada entre els pediatres d'atenció primària, que pateixen una forta sobrecàrrega i que han vist molt poc ampliades les plantilles. Els metges també tenen reivindicacions econòmiques i peticions per a les diferents potes de la sanitat pública, segons ha anticipat Pedrera.

També et pot interessar

stats