El personal d'Urgències de la Ribera se concentra per a denunciar la saturació de l'hospital

La falta de personal afecta els professionals sanitaris i els pacients que esperen ser atesos

Protesta dels treballadors a l'hosipital de la Ribera
Protesta dels treballadors a l'Hosipital de la Ribera / Col·legi d'Infermeria

Més protestes en el sector sanitari per la saturació que pateix. Personal d'Urgències de l'Hospital de la Ribera a Alzira ha tornat a concentrar-se aquest dilluns a les portes del servei per a denunciar la "saturació" en el centre, segons han informat el Col·legi d'Infermeria de València (Coenv) i el sindicat CSIF en sengles comunicats.

Els treballadors d'Urgències han reiterat la petició d'una millora de les condicions i ampliar espai i mitjans "per a oferir l'atenció necessària a la ciutadania i evitar situacions de saturació com la que s'està vivint durant aquests dies".

El problema afecta especialment pacients, usuaris de l'hospital i familiars, però també els professionals del servei "que es veuen desbordats i impotents per a oferir les cures i atencions que requereix la població adscrita".

CSIF assegura que en Urgències hi ha esperes de 30 hores i 27 pacients sense llit. Per això, exigeix mesures "immediates" a la Conselleria de la Sanitat i a la direcció de l'Hospital de la Ribera davant el col·lapse del servei. La central sindical afirma que la situació resulta "insostenible" i recalca la "complexitat" i el "perjudici" que suposa tant per a pacients com per a treballadors.

Pèrdua de plantilla, absència d'un pla de xoc en infermeria, personal facultatiu minvat des de principis d'any o vacances i baixes sense cobrir són alguns dels problemes esmentats pels concentrats. A més, tant el sindicat com el Col·legi d'Infermeria asseguren que el personal sanitari s'ha vist de nou obligat a instal·lar llits en els corredors per la saturació del centre, generada per l'alentiment en l'accés a les plantes d'hospitalització.

El Sindicat d'Infermeria alerta de la situació de l'Hospital General de València

D'altra banda, el Sindicat de Tècnics d'Infermeria (SAE) ha denunciat aquest dilluns que la situació de les Urgències del Consorci Hospital General Universitari de València (CHGUV) "només pot considerar-se com a caòtica".

La secretària provincial de SAE, Amparo González, ha afirmat que "no es tracta de situacions puntuals d'augment del nombre de pacients sinó que és un problema que s'està cronificant pel retard d'una reforma estructural que modifique per complet les instal·lacions".

"Es donen situacions inadmissibles en un servei d'Urgències com que les sales d'observació s'estiguen utilitzant com a unitats d'hospitalització on els pacients romanen fins a quatre dies a l'espera d'un llit en la planta que els correspon i que se'n vagen amb l'alta sense haver passat per la planta i no es tracta d'un o dos pacients. El dijous passat més de 30 pacients estaven en aquesta situació", ha dit.

També et pot interessar

stats