El Baix Segura, la Costera, la Ribera Alta i la Vall d’Albaida viuran una jornada de forta calor

L'Aemet decreta l’avís groc en part del territori valencià on el termòmetre pot pujar per dalt dels 37 graus

Un pare i un fill es refresquen en una font de la ciutat de València
Un pare i un fill es refresquen en una font de la ciutat de València / À Punt NTC

El Baix Segura, la Costera, la Ribera Alta i la Vall d’Albaida tindran aquest dimecres una jornada de forta calor, propi de la canícula, que és el període estadísticament més càlid de l’any. El vent de ponent farà pujar els termòmetres per dalt dels 37 graus en aquestes comarques, especialment entre les 13:00 i les 20:00 hores en un nou pic de calor. Davant aquesta previsió, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha emés l’avís groc per calor en aquestes comarques. 

Demà baixaran les temperatures i no serà una jornada tan tòrrida, amb predomini del cel poc nuvolós. El ponent ja s’haurà retirat i el vent bufarà de component est i sud.

Mentre això arriba, i pel que fa a les altes temperatures d’aquest dimecres, es recomana no eixir al carrer en les hores centrals del dia, utilitzar roba ampla i lleugera, i protegir-se el cap. A casa, s'aconsella abaixar les persianes i els tendals a les façanes exposades al sol.

També és aconsellable beure aigua amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l'excés d'alcohol i les begudes amb molta cafeïna; i substituir els menjars copiosos i calents per plats freds, fruites i verdures.

També et pot interessar

stats