Sanitat rectifica: puntuarà el mateix el valencià que el doctorat del personal
La Generalitat publica la baremació que tindrà en compte en l'estabilització de més de 9.000 treballadors interins
El coneixement del valencià s’iguala, en la baremació de la Conselleria de Sanitat Universal, a un doctorat. La Generalitat rectifica la baremació dels mèrits que es tindran en compte en el procés d'estabilització de 9.205 treballadors interins i, a diferència del que recollia l’esborrany, ara el valencià és un mèrit que puntua un màxim de quinze punts amb un C2 (el C1 són catorze punts), mentre que en la baremació definitiva la tesi doctoral val catorze punts, quinze si és amb qualificació de cum laude.
Així figura en la resolució que publica aquest dimecres la Conselleria de Sanitat Universal, en la qual estableix una puntuació més alta als serveis prestats com a personal estatutari en centres sanitaris públics de gestió directa, fins a 70 punts; mentre que els altres 30 restants són per altres mèrits.
D'aquesta manera, en el cas del valencià, la puntuació màxima és de quinze punts; la superació de la fase d'oposició d'un procés selectiu de la mateixa categoria en els últims deu anys anteriors són cinc punts; i la formació oscil·la entre els cinc punts i un màxim de quinze punts en el cas d'una tesi doctoral cum laude.
En aquest últim apartat, el d'altres activitats formatives, puntuaran cursos inclosos en plans de formació, titulacions acadèmiques oficials diferents de les requerides en el procés d'estabilització, graus universitaris, màsters universitaris oficials, i altres especialitats, tot això dins de la mateixa classificació estatutària que la categoria convocada.
Sanitat, en compliment de la llei, estableix que es duran a terme dos tipus de processos selectius.
D'una banda, el concurs oposició, de 9.171 places, per a les places ocupades de manera temporal o ininterrompudament en els tres anys anteriors a 31 de desembre del 2020, i d’altra banda, hi haurà 34 places per al procés d'estabilització d'ocupació temporal de llarga duració sistemàticament ocupades de manera ininterrompuda abans de l'1 de gener del 2016 o que estigueren sent ocupades de manera temporal des de la mateixa data.
Una vegada resolts aquests processos, que han d'estar finalitzats abans del 31 de desembre del 2024, un total de 9.205 persones accediran a una plaça fixa en el Sistema Valencià de Salut.