Satse protesta davant de Sanitat per l'examen de les oposicions d'infermeria i reclama una resposta

El sindicat tem que gran part de les 3.817 places convocades queden desertes i denuncia que no ha rebut contestació de l'escrit adreçat al conseller, Miguel Mínguez, i a la directora de Recursos Humans, Carmen López

El Sindicat d'Enfermeria Satse es concentra davant de la conselleria de Sanitat
El Sindicat d'Enfermeria Satse es concentra davant de la conselleria de Sanitat / Sindicat d'Infermeria Satse

El sindicat d'infermeria Satse ha convocat aquest dimarts una concentració davant de la Conselleria de Sanitat a València en protesta per l'examen del passat 27 de novembre de les oposicions d'infermeria, que molts col·lectius professionals del sector han qualificat de "despropòsit" per considerar que contenia preguntes allunyades de la realitat i la pràctica de l'ofici. Reclamen que "no es torne a produir" el que ha passat en aquest concurs oposició.

Segons ha informat Satse en un comunicat, "ja ha quedat palés en els exàmens de l'OPO 2017-2018 fets fins ara, sobretot en categories com ara infermeria i fisioteràpia, que el disseny que ha fet la Conselleria de Sanitat d'aquest procés selectiu no ha complit l'objectiu previst d'estabilització i de consolidació d'ocupació que marquen la Unió Europea i el Ministeri de Sanitat".

Així, el sindicat tem que una gran part de les 3.817 places convocades en l'OPO d'infermeria "es perdrà, atés que és probable que el nombre d'aprovats no supere el de places convocades". De fet, subratlla que "això és el que va succeir el 2016, quan el grau de dificultat de l'examen va fer que de 500 places convocades només aprovaren 387 infermeres i la resta quedaren vacants".

De moment, Satse critica que la Conselleria de Sanitat "no ha respost" a l'escrit remés el 30 de novembre al conseller, Miguel Mínguez, i a la directora de Recursos Humans, Carmen López, en els quals sol·licitaven obrir un expedient informatiu als membres del tribunal de l'OPO d'infermeria i que, en compliment de la llei de transparència, els entreguen les actes on es decideix el qüestionari de l'examen i la justificació.

També et pot interessar

stats