Sanitat posa en marxa unitats per a reduir les llistes d'espera

Un equip de professionals específic es farà càrrec de reduir de manera individualitzada el temps d'espera, tant quirúrgic com de consultes externes i proves diagnòstiques, de cada departament de la Comunitat Valenciana

Imatge d'arxiu de l'interior d'un hospital valencià
Imatge d'arxiu de l'interior d'un hospital valencià / À Punt Mèdia

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat aquest diumenge la posada en marxa de les noves Unitats de Control de la Demora en els 24 departaments de salut que conformen el sistema sanitari públic valencià.

Les unitats han començat a treballar durant aquest mes, i estan formades “per un equip de professionals dedicat a reduir els temps d'espera del departament”, tant quirúrgics com “de consultes externes i de primària”, segons ha explicat el conseller, Miguel Mínguez.

Amb aquesta iniciativa, Sanitat busca que els professionals que formen part d'aquestes unitats puguen dur a terme un control específic i individualitzat que els permeta seguir més de prop i atendre les necessitats concretes de l'evolució de les demores de cada àrea sanitària amb major agilitat.

D'altra banda, la Conselleria ha creat grups de treball, amb especialistes d'oftalmologia i traumatologia, per a buscar fórmules destinades a agilitzar l'atenció dels pacients d'aquestes dues especialitats, que representen el 50% de la llista d'espera.

Segons ha indicat el conseller, “aquesta metodologia es reproduirà amb la resta de les especialitats”, i ha destacat que “la reducció de la llista d'espera és una prioritat del govern valencià”.

La pandèmia ha tingut un fort impacte en el sistema sanitari, i amb la creació d'aquestes unitats de control, la Conselleria de Sanitat espera “recuperar la normalitat de l'activitat assistencial i quirúrgica”.

Malgrat això, Mínguez ha recordat que “la situació de la nostra comunitat és comparativament millor que la de la mitjana espanyola”, ja que “segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, el nostre temps mitjà d'espera quirúrgica és de tres setmanes menys”.

També et pot interessar

stats