Els hospitals valencians feren més de 1.200 intervencions de glaucoma l'any 2021

El glaucoma és una malaltia crònica del nervi òptic que, si no es tracta, condueix a una important pèrdua de visió

Instruments òptics per a examinar la vista
Instruments òptics per a examinar la vista / The Optical Instruments for examines the sight

Els hospitals públics valencians van fer un total de 1.258 intervencions de glaucoma l'any 2021: 692 a la província de València, 524 a la d'Alacant i 42 a la de Castelló, mentre que la FOM (Fisabio-Oftalmologia Mèdica) va fer més de 300 cirurgies.

El glaucoma és una malaltia crònica del nervi òptic que, si no es tracta, condueix a una important pèrdua de visió. Segons l'Organització Mundial de la Salut, és la segona causa de ceguesa irreversible en el món, i afecta principalment persones majors de quaranta anys i a les quals tenen antecedents familiars de glaucoma.

La prevalença del glaucoma crònic en la població general és del 3%. El pateixen al voltant d'uns seixanta milions de persones a tot el món, de les quals 8,4 milions estan cegues, ha informat la Generalitat en un comunicat.

A Espanya hi ha més d'un milió de persones que pateixen la malaltia, i el 50% de les persones que el pateixen no ho saben, apunten les mateixes fonts.

"És molt important sensibilitzar de la importància d'una detecció precoç", afirma Cristina Peris, directora mèdica de FOM. Aquest és l'objectiu del Dia Mundial del Glaucoma, que se celebra el 12 de març.

Segons aquesta especialista, "el principal problema radica en el fet que la hipertensió ocular cursa normalment sense símptomes i el pacient només s'adona de la pèrdua visual quan la situació està molt avançada, i la recuperació del camp visual i de la funció del nervi òptic no són ja possibles".

Des del començament del mal fins que el pacient s'adona poden transcórrer anys. Per això "el diagnòstic i el tractament precoç són fonamentals per a evitar l'avanç de la malaltia", recalca Peris.

També et pot interessar

stats