Sanitat reprén aquest diumenge les oposicions per a cobrir 11.800 places

Fins a finals d'any se celebraran les proves per a cobrir més de 9.400 llocs del total de places convocades, a les quals s'han inscrit més de 165.000 persones

Cues per a entrar a l'examen de matrones, a la Universitat de València
Cues per a entrar a l'examen de matrones, a la Universitat de València / Frederic Ferri

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública reprén aquest diumenge la celebració dels exàmens d'oposició per a cobrir més d'11.800 places. Les proves per a cobrir més de 9.400 llocs continuaran aquest últim trimestre d'enguany i el gener del 2023.

Els primers a examinar-se aquest diumenge seran les persones aspirants a llocs en infermeria especialista en obstetrícia/ginecologia, pediatria d'EAP, medicina d'urgència hospitalària, enginyeria d'aplicacions i sistemes, i funció administrativa.

Algunes de les categories amb més oferta són infermeria, amb 3.817 places, i tècnics de cures auxiliars d’infermeria, on hi ha 2.737 places. A més, també s'han convocat els exàmens per a cobrir 863 places d'auxiliar d'administració i 500 places de medicina de família.

Aquestes places corresponen als processos selectius de les Ofertes Públiques d'Ocupació dels anys 2017, 2018 i estabilització del 2019, que van ser endarrerits a causa de la pandèmia. Es tracta de més d'11.800 places distribuïdes en 110 convocatòries i en les quals s'han inscrit més de 165.000 persones.

A més d'aquestes oposicions, Sanitat ha aprovat oferir, en la majoria per concurs de mèrits, altres 10.000 places en compliment de la Llei 20/2021, que estableix una sèrie de mesures per a millorar l'eficiència dels recursos humans, reduint la temporalitat i flexibilitzant la gestió dels recursos humans en les administracions públiques. L'objectiu últim de les dues iniciatives és situar la taxa de temporalitat estructural per davall del 8%.

En paral·lel a aquests processos d'ocupació pública, està en marxa la creació, en la plantilla estructural de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, d'un total de 6.000 noves places, l'increment més gran de plantilla que s'ha fet mai a la història del sistema valencià de salut.

També et pot interessar

stats