Els exàmens d'oposició per a 13.000 places en la sanitat valenciana començaran d'ací a 6 mesos

Les oposicions corresponen a les convocatòries de 2017, 2018 i 2019 amb l’objectiu de normalitzar gran part del personal actualment interí

Candidats es presenten a una prova selectiva
Candidats es presenten a una prova selectiva / Generalitat

Els exàmens corresponents a les oposicions de Sanitat dels anys 2017, 2018 i 2019 es faran, finalment, d’ací a 6 mesos, segons ha confirmat hui la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública als sindicats del sector, en la taula sectorial que els representants dels treballadors han mantingut amb l’equip dirigit per Ana Barceló. 

A través d'una nota de premsa, la conselleria ha recordat que la quantitat de places que abasten aquestes tres oposicions supera les 13.000. A més, entre juny i juliol es publicarà la llista d'adjudicacions de 600 places d'infermeria que s'incorporaran a la sanitat pública valenciana després de la temporada d’estiu. Quant a la gratificació extraordinària, el departament assegura que ja s’ha lliurat a més de 40.000 treballadors i que Recursos Humans ha atés més de 16.000 reclamacions des del sector públic sanitari. 

A més, Sanitat ha assegurat que el seu departament està treballant en el pla de vacances i reforços per a l’estiu, a més d’un pla de reforç de places que va anunciar el president de la Generalitat per a incrementar els efectius, especialment, en atenció primària. En canvi, el sindicat CSIF ha insistit a la conselleria en el manteniment dels 9.309 contractes Covid per a continuar afrontant la pandèmia i per a accelerar la campanya de vacunació, a més de per a reforçar els torns de vacances estivals. 

Sobre aquest tema, el sindicat ha criticat que l’administració tinga intenció de renovar únicament 6.050 persones a partir del 31 de maig i asseguren que cessar més d'un terç significa "destruir ocupació i aguditzar la deteriorament de la sanitat per falta del personal imprescindible per a atendre les necessitats dels pacients".

Una reunió amb moltes discrepàncies

Preguntat per la situació dels professionals del departament de salut de Torrevella davant de la intenció de Sanitat de revertir la concessió i després de l'anunci de la creació d'una empresa pública, el CSIF ha lamentat que no disposen d’informació i que tot queda en mans del Botànic. 

Els representants dels treballadors han lamentat “la falta de respostes concretes”, com ara què passarà amb l’abonament de la productivitat variable als professionals el mes de juny, el nou contracte de transport del personal sanitari o la data de publicació del decret que regula la coneguda com a paga Covid, un complement per al col·lectiu sanitari per la seua labor durant els primers estats d'alarma.

També et pot interessar

stats