Els sindicats denuncien que Sanitat no renovarà el contracte a 4.000 metges i infermers

Puig, per la seua banda, ha anunciat que la Generalitat augmentarà les places fixes de personal sanitari el 2022

Durant els 14 mesos de pandèmia Sanitat ha fet més de 9.000 contractes de reforç

CCOO, UGT, CSIF i el Satse han denunciat aquest 1 de maig que la Conselleria no renovarà a 4.000 metges i infermers de reforç que es van contractar en els moments crítics de la pandèmia. Dilluns el Consell es reunirà amb els sindicats per a tractar el cas en una taula de negociació.

Durant els 14 mesos de pandèmia al País Valencià, la Conselleria de Sanitat ha fet més de 9.000 contractes per a reforçar l'atenció sanitària, que acaben el 31 de maig. La intenció és, ara per ara, no renovar un 43% d'aquests llocs de treball.

A pesar de la millora de la situació sanitària, els sindicats s'oposen a les retallades de personal perquè, tot i que s'han reduït les hospitalitzacions per coronavirus, cal recuperar l'activitat programada suspesa per la pandèmia. A més, la reducció del personal d'infermeria podria posar en perill el ritme de la campanya de vacunació.

La Generalitat anuncia un augment de places fixes

El president Ximo Puig ha reiterat aquest dissabte el compromís del govern en el manteniment d'una sanitat pública universal de qualitat. Així doncs, el cap del Consell ha anunciat que la Generalitat augmentarà les places fixes el 2022 i "mantindrà el màxim de contractes mentre dure la pandèmia". Puig no ha quantificat aquest increment en la contractació del personal sanitari.

En aquesta línia, la vicepresidenta Mónica Oltra ha recordat que els acomiadaments encara s'estan estudiant i ha afirmat que cal reforçar l'atenció primària.

D'altra banda, la síndica d'Unides Podem, Pilar Lima, ha remarcat que la coalició lluitarà per a garantir l'estabilitat laboral del personal sanitari i ha emfasitzat la importància dels serveis públics.

El PP denuncia un "ERO encobert"

El portaveu de Sanitat del Partit Popular a les Corts, José Juan Zaplana, ha criticat que el Consell plantege "un ERO encobert" a més de 4.000 treballadors "en plena campanya de vacunació". Segons Zaplana, aquesta reducció suposaria "deixar sota mínims" serveis com l'atenció primària. 

La síndica de Ciutadans, Ruth Merino, també s'ha pronunciat amb motiu del Dia Internacional del Treball sobre la situació del personal interí. Merino ha denunciat que el 61% de la plantilla de la Conselleria de Sanitat ho siga i que "vora 30.000" treballadors i treballadores de la Generalitat estiguen en aquesta situació "de frau, precarietat i abús". 

També et pot interessar

stats