Disparitat d'opinions respecte a la recuperació de l'Hospital de Torrevella per a la gestió pública

Tant els municipis afectats com la plantilla no es posen d'acord sobre si serà positiva o no.

VÍDEO | Disparitat d'opinions respecte a la recuperació de l'Hospital de Torrevella per a la gestió pública

Aquest dimarts, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha anunciat l'extinció de la concessió de l'Hospital de Torrevella després de recordar que el 15 d’octubre de 2021 acaba el contracte amb Torrevieja Salud per a gestionar el departament de Torrevella.

Per a materialitzar aquesta recuperació per a la gestió pública s'ha dut a terme hui una reunió entre representants de la Conselleria de Sanitat Universal i els alcaldes dels deu municipis que pertanyen a aquest departament de salut, que han manifestat tot un ventall d'opinions, des de la satisfacció fins a la desaprovació.

Alguns han demanat que el canvi no afecte la plantilla ni la ciutadania, i s'han mostrat molt satisfets amb la notícia, com l'alcalde de Guardamar del Segura, José Luis Sáez.

Per contra altres alcaldes, de signe contrari al govern del Botànic, com els de Torrevella i Oriola, han criticat la forma de dur avant la negociació i han defés el model actual.

Barceló també s'ha reunit amb el comité d'empresa de l'hospital, que ha demanat la continuïtat dels llocs de treball, mentre que un altre grup de professionals continua defenen el model privat de Ribera Salud.

Malgrat l'oposició d'alguns, el procés de recuperació ja no es pot aturar. D'ací a un any Torrevella passarà a ser el segon departament de salut que torne a formar part de la xarxa pública, després del de la Ribera que ho va fer el març del 2018.

També et pot interessar

stats