Sánchez, sobre els pobles valencians que retiren la bandera LGTBI: “Posar-la significa un compromís, però llevar-la què significa?”

Qualifica d’”inacceptable” que Feijóo intente justificar la violència masclista que va exercir el cap de llista de Vox, Carlos Flores, amb l’argument d’un divorci “dur”

Pedro Sánchez durant l'entrevista de dimarts al programa 'El hormiguero', junt al presentador, Pablo Motos
Pedro Sánchez durant l'entrevista de dimarts al programa 'El hormiguero', juntament al presentador, Pablo Motos / Atresmedia (Efe)

“Llevant les banderes LGTBI s’està dient al col·lectiu que aquell lloc no és segur. Perquè si les lleven és per alguna cosa. Posar una bandera significa un compromís, però llevar-la què significa?”, es preguntava el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en l’entrevista que va tindre lloc dimarts en el programa El hormiguero, que condueix el valencià Pablo Motos en Antena 3. Aquesta va ser una de les crítiques que va llançar el cap de l’executiu a les mesures que, des del seu punt de vista, està afavorint el pacte entre PP i Vox que s’ha tancat a la Comunitat Valenciana i que portarà la dreta al Palau de la Generalitat.

Sánchez, a més de lamentar la retirada de les banderes que representen al col·lectiu LGTBI, que han ordenat ajuntaments com el de Nàquera (Camp de Túria) –on Vox té l’alcaldia—, també es va referir a la negació del fenomen de la violència de gènere de la formació verda, que governarà en coalició la Generalitat.

És inacceptable que hi haja líders polítics, com el senyor Feijóo, que diguen que —Carlos Flores (Vox)— va tindre un divorci dur. Ni dur ni bla Pedro Sánchez - President del govern espanyol

“En la seua terra”, es va dirigir al presentador valencià, “quan en alguns municipis es diu que, quan hi haja un assassinat masclista, es poden concentrar a la plaça del poble, però no contra la violència masclista, sinó contra la violència a seques, estarem suprimint una paraula, però estarem fent molt més: qüestionant la conquesta que va fer el 2004 amb la llei de la violència de gènere”. “Em sembla inacceptable”, va sentenciar Pedro Sánchez.

En aquesta línia, Sánchez també es va referir a les declaracions del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, sobre Carlos Flores, candidat de Vox a la presidència de la Generalitat i que ara, en subscriure’s el pacte entre aquesta formació i el PP, passa a ser cap de llista de Vox al Congrés per València.

“És inacceptable que hi haja líders polítics, com el senyor Feijóo, que diguen que va tindre un divorci dur. Ni dur ni bla”, va etzibar el president del govern espanyol en Antena 3. “La violència masclista no es justifica mai, com tampoc es pot dir que era professor universitari”, afirmava en referència al treball de Carlos Flores quan va ser condemnat per un delicte equivalent al que hui es consideraria violència masclista.

“Com si tinguera alguna cosa a veure l’ofici d’aquest representant de Vox”, exclamava. “Entenc la legitimitat que tenen –els líders polítics—, però em pregunten d’on ixen”, assegurava Pedro Sánchez en El hormiguero.

D’altra banda, i pel que fa a uns altres assumptes de la seua política, Pedro Sánchez va comparar el canvi d’opinió sobre Catalunya amb els d’Adolfo Suárez per a legalitzar el Partit Comunista o Felipe González per a entrar en l'OTAN.

Sobre el canvi de parer amb Catalunya: "No és mentir, és rectificar" Pedro Sánchez - President del govern espanyol

Preguntat si no creu que la gent pensa que els tracta com a ximples quan diu que no menteix, sinó que canvia de posició, Sánchez va respondre: "Mentir és dir alguna cosa que saps que no és certa amb la intenció d'enganyar" i va seguir amb exemples d’alguns presidents que el van precedir.

Es va preguntar si Adolfo Suárez va mentir quan va dir que no anava a legalitzar el Partit Comunista d'Espanya i després el va legalitzar, o si Felipe González va mentir quan va dir que l'"OTAN, d'entrada no" i després va organitzar un referèndum per a entrar-hi.

"No és mentir, és rectificar", afegia. Per a Sánchez, mentir és l'11 de març i "saber que qui està darrere no és ETA" i dir que els autors no estan en muntanyes llunyanes. Així mateix, durant l’entrevista, Sánchez va rebutjar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya. Va argumentar que la Constitució no el contempla i va afegir que va contra el treball que ha desplegat aquests anys.

Díaz i Abascal

Pedro Sánchez també va demanar que no es compare a Yolanda Díaz, líder de la coalició Sumar, que aglutina diverses forces d’esquerra en una mateixa candidatura, amb Santiago Abascal, quan Pablo Motos li va preguntar si podria facilitar un govern del PP per a impedir que Vox entrara al govern espanyol.

També et pot interessar

stats