Sémper reitera el veto a Flores i argumenta que un condemnat per violència masclista no pot ocupar un càrrec públic
El portaveu de campanya del PP afirma que Feijóo sols ha exposat les “justificacions” que alguns atribuïen al PP per a “minimitzar” la condemna del cap de llista de Vox en les autonòmiques
Des de les files populars han tornat a incidir en el rebuig al candidat de Vox a la presidència de la Generalitat en les autonòmiques, Carlos Flores. El portaveu de campanya del PP, Borja Sémper, ha reiterat aquest dimarts el veto del seu partit a Flores i ha argumentat que un condemnat per violència masclista "no ha d'estar en una institució pública".
Després, Sémper ha afirmat que les declaracions que va fer aquest dilluns a la nit el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en assegurar que Flores "va tindre un divorci dur i va comportar un abús verbal cap a la seua exdona". Segons Sémper, amb aquestes afirmacions Feijóo va compilar les "justificacions" que "alguns mantenien" per a "minimitzar" la condemna.
"El que li dic és que ell recull algunes de les coses que ens deien per a minimitzar la importància d'aquest fet. I a les proves em remet, que no va sorgir cap efecte en el PP", ha declarat Sémper en una entrevista en TVE quan li han preguntat expressament si Feijóo va estar encertat en les declaracions.
Feijóo va assegurar, arran de diverses preguntes sobre la violència intrafamiliar del pacte PP-Vox a la Comunitat Valenciana, que tot va començar perquè el seu partit va deixar clar que no podien signar un acord amb un candidat de Vox condemnat per violència masclista. "Fa 20 anys, és veritat. És un catedràtic de Dret Constitucional, és veritat. Ha complit la sanció, és veritat. S'ha produït fa 20 anys, és veritat. Va tindre un divorci dur i va comportar un abús verbal cap a la seua exdona", va manifestar el líder del PP.
Sémper ha indicat que al Partit Popular li sembla "extraordinàriament greu", "ja siga en un context de divorci" o "passejant per la muntanya", que "algú insulte, assetge, perseguisca o amenace una dona".
"Ens sembla, a més, propi de covards. Qui fa això, siga polític o periodista, llanterner o professor d'universitat, entre d'altres, no sols mereix una sanció penal, que és el que recull el nostre ordenament jurídic en el disseny del qual va col·laborar el Partit Popular, sinó que no mereix en cap cas tindre cap representació política", ha afirmat.
Segons ha assenyalat Borja Sémper, "hi ha determinats delictes que t'invaliden i incapaciten per a ser representant polític, independentment del context en el qual aquell delicte es cometera i del temps que haja passat".
"Creiem que un condemnat per violència masclista no ha d'estar en una institució pública, i menys encara ser vicepresident d'una comunitat autònoma", ha ressaltat, per a afegir que això és el que el PP va dir amb "ben clarament" i el que ha "succeït".
Segons ha afegit, això és un "principi polític inamovible" i el primer que ho defén és el mateix Feijóo. "A les proves em remet i aquests són els fets. Aquest senyor, aquest home no serà vicepresident del govern de València", ha indicat. Cal recordar que Carlos Flores, que aspirava a la presidència de la Generalitat en les autonòmiques del maig, finalment no integrarà el govern autonòmic perquè fa el salt a la política nacional i encapçalarà la llista per València en les eleccions generals del 23 de juliol.
Nomenar divorci dur a la violència masclista és banalitzar i normalitzar la violència contra les dones
La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha respost a través de Twitter a Feijóo, en afirmar que "anomenar divorci dur a la violència masclista és banalitzar i normalitzar la violència contra les dones". La ministra ha fet una crida, a més, a continuar reclamant els drets de les dones. "No, les feministes no hem anat massa ràpid: els nostres drets són urgents", ha escrit Montero.
A la Comunitat Valenciana, la consellera de Justícia en funcions, Gabriela Bravo, també ha reaccionat a les declaracions de Feijóo. Ha afirmat que el llenguatge no és "innocu" i "no es pot justificar cap maltractament que pot posar fi a la vida d'una dona anomenant-lo com a divorci dur".
Les dones haurien de pensar quin programa polític té el PP per a ajudar-les, protegir-les i lluitar contra la violència masclista
"És molt preocupant per a totes les dones que una persona que aspira a presidir el govern d'Espanya justifique les amenaces i els insults que el senyor Flores va dirigir a la seua dona i que van acabar en una condemna per violència masclista", ha subratllat Bravo. La titular de Justícia en funcions creu que totes les dones d’aquest país "haurien de pensar quin programa polític té el PP per a ajudar-les, protegir-les i lluitar contra la violència masclista, quan el seu líder nacional està justificant a un maltractador condemnat perquè va ser un divorci dur".