Vox i el PP pacten a Nàquera retirar les banderes LGTBI i eliminar les manifestacions contra la violència masclista

Proposen substituir les concentracions per actes "contra tota violència" o "contra la violència"

Equip de govern de Nàquera, format per Vox i el Partit Popular / Foto: Vox València / Vídeo: À Punt NTC

L'acord de govern a Nàquera (Camp de Túria) entre Vox, guanyador de les eleccions, i el Partit Popular inclou mesures com la retirada de banderes LGTBI dels edificis oficials i substituir les concentracions contra la violència masclista per actes "contra tota violència" o "contra la violència". Així es desprén de l'acord que la formació d’ultradreta ha compartit en les seues xarxes socials i que ha permés la investidura d'Iván Expósito com a alcalde d'aquest poble de 7.700 habitants dissabte passat. Vox ha obtingut quatre regidors i el PP, tres en les eleccions municipals del 28 de maig.

Entre els punts de l'acord hi ha la "promoció dels valors constitucionals" i el compromís de no col·locar banderes LGTBI en balcons i façanes d'instal·lacions municipals. El punt 16, a més, inclou: "Substituir les concentracions de 'no a la violència masclista' per 'no a la violència' o 'condemnem tota violència'".

Altres punts que conté el document fan referència a la "celebració del dia de la Constitució i la Hispanitat" en el municipi, en al·lusió al 6 de desembre i al 12 d'octubre, o l'"ajust de la política de subvencions municipal" amb la "supressió d'aquelles que no tinguen una marcada funció social, esportiva, cultural" i de les destinades "a finançar entitats independentistes i pancatalanistes".

A més, s'acorda la "neutralitat institucional en l'àmbit cultural", la "defensa de les tradicions i cultura valenciana, així com de les festes populars del municipi" i la "defensa de la propietat enfront de l'ocupació il·legal".

El PSPV-PSOE de Nàquera ha defensat que aquest acord és "el pacte de la vergonya i de l'odi", fruit de "la dupla de la dreta i l'extrema dreta que converteix Nàquera en laboratori de les polítiques de discriminació cap als col·lectius víctimes de major violència". Així mateix, han convidat el veïnat de la localitat a col·locar banderes amb l'arc iris als seus balcons i finestres, "amb els colors que el nou govern nega a tota la societat".

També et pot interessar

stats