Yolanda Díaz apel·la a la il·lusió per a “marcar la diferència i millorar la vida al nostre país"

La líder de Sumar ha mostrat la seua satisfacció per l'acord i ha agraït a les formacions que la conformen per haver estat a l'altura de les circumstàncies: "Guanyarem les eleccions"

Yolanda Díaz apel·la a la il·lusió en la presentació de Sumar / À Punt NTC

La vicepresidenta segona de l’executiu espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha comparegut aquest dissabte en l’acte amb què Sumar ha formalitzat l’acord electoral amb Podem i catorze partits d’esquerres i forces d’àmbit autonòmic, que concorreran junts a les eleccions del 23J. "Demostrarem que la política pot trencar amb el cinisme. És el nostre horitzó i no fallarem", ha començat afirmant en l'inici de la presentació, agraint als equips negociadors el seu treball perquè "s'han deixat la pell per fer possible el millor acord d'Espanya".

Díaz ha insistit en el fet que “s’ha assolit un gran pacte per l'esperança” i per a “seguir construint un país millor” i ha apel·lat a “la il·lusió” al llarg del seu discurs per a “marcar la diferència i per a millorar la vida al nostre país, que també suposa ser responsables i, el més important, ser curoses amb les persones i amb el planeta”.

La líder de Sumar ha afirmat que la plataforma se centra en “la gent que té problemes, l'educació pública, la sanitat pública, la dependència o l'administració de justícia” i ha declarat que “guanyarem amb formes diferents, cuidant a la gent, amb afecte i amb respecte” per a construir “un nou acord de país”.

Díaz ha acusat el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, de mostrar “un enorme desconeixement de què passa econòmicament i socialment i sobre com viu la gent al nostre país, que és el més greu”. “No poden dir res sobre açò perquè ho desconeixen, menteixen i fan soroll i no tenen res a oferir a les espanyoles i espanyols”, ha remarcat.

A més, ha advertit que “hem escoltat un Feijóo que s'enfronta al que diuen organismes com l'OCDE, la Comissió Europea o l’FMI sobre la situació econòmica i social, la reforma laboral, l'impacte del salari mínim interprofessional, la reducció de la bretxa retributiva entre home i dones del nostre país”.

Yolanda Díaz ha comparegut al costat del portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, qui ha incidit en la il·lusió i l'esperança que s'obri amb la nova coalició.

També et pot interessar

stats