Àgueda Micó es postula com a cap de llista de Compromís-Sumar per València

Més-Compromís i Iniciativa del Poble Valencià enceten les seues primàries per a decidir qui ocuparà els llocs d'eixida de la coalició valencianista dins de la confluència amb Sumar

Àgueda Micó, secretària general de Més-Compromís i coportaveu de la coalició
Àgueda Micó, secretària general de Més-Compromís i coportaveu de la coalició / À Punt NTC
À Punt NTC
Gaspar Molín @apuntnoticies
10 de juny 2023 - 12:16 Actualitzat: 11 de juny 2023 - 13:46

Àgueda Micó, secretària general de Més-Compromís i coportaveu de la coalició, es postula com a cap de llista de Compromís-Sumar per València. Aquesta candidatura haurà de comptar amb el suport de la militància en les primàries que es convocaran en els pròxims dies. Es tracta de la quota de la formació majoritària de la coalició valencianista a la circumscripció per la qual va obtindre el seu únic escó en l’anterior cicle electoral, quan es presentava en solitari.

Ara per ara, també s'han presentat a les primàries de Més-Compromís per la llista al Congrés per Alacant Imma Orozco i Júlia Company, secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge i directora general de l'Ivace en funcions respectivament. Pau Torregrosa, exalcalde de la Torre de Maçanes (Alacantí), és a hores d'ara l'únic candidat al Senat per aquesta mateixa circumscripció. A la llista de la cambra baixa per València també opta Àngela Llinares, regidora en funcions de Tavernes de la Valldigna (Safor).

Es descarta així la tornada a la primera línia política de Mónica Oltra després de ser imputada, pel presumpte encobriment de l'exmarit en un cas d'abusos a una menor tutelada, i presentar la dimissió. Aquesta setmana, s'ha conegut un informe de la policia en què es constata a través dels correus electrònics que l'exvicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques d'Inclusives i líder d'Iniciativa del Poble Valencià que no coneixia els fets abans que s'iniciara la investigació.

Alberto Ibáñez, coportaveu de la pota ecosocialista de la coalició, també ha presentat la seua candidatura a les primàries. L'exsecretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat opta al segon lloc per València al Congrés que, com el quart, és quota d'Iniciativa. Compromís també decidirà tots els llocs parells d'aquesta llista. La coalició també té garantits els números dos i quatre per la circumscripció d’Alacant, que nomenaran Més i Iniciativa, respectivament. La primera i tercera posició les decidirà Sumar. Pel que fa a Castelló, el o la cap de llista l'ocuparà un perfil de consens que acordaran ambdues forces i el número dos serà de la coalició valencianista. 

Comencen les primàries en Més i Iniciativa

Aquest dissabte comença el procés de primàries paral·leles de Més-Compromís i Iniciativa del Poble Valencià amb la recollida d'avals, que acabarà dilluns. La tercera pota de la coalició, Verds-Equo, ha decidit no fer primàries perquè no compta amb cap lloc d'eixida.

La militància de Més votarà a partir del mateix dilluns, mentre que la d'Iniciativa ho farà des de dimarts. Dijous, dies abans de la fi del termini de registre de les llistes de la confluència amb Sumar, s'anunciaran els resultats.

També et pot interessar

stats