Compromís: "El que sempre va dir Mónica Oltra era veritat"

Alberto Ibáñez, coportaveu de la formació, ha denunciat que hi va haver "una persecució política i mediàtica"

Imatge d'arxiu de Mónica Oltra a la Ciutat de la Justícia de València
Imatge d'arxiu de Mónica Oltra a la Ciutat de la Justícia de València / Rober Solsona (Europa Press)

El coportaveu de Compromís Alberto Ibáñez ha destacat aquest dimecres que l'últim informe policial aportat a la instrucció judicial sobre l'exvicepresidenta del Consell Mónica Oltra ratifica que el que ha defensat la seua companya de partit sempre en les Corts, en els mitjans de comunicació i en els tribunals "era veritat".

Ibáñez s'ha pronunciat així sobre l'informe de la brigada provincial de policia judicial de València que afirma que no va haver esborrat de correus electrònics relatius a la investigació sobre possibles abusos a una menor tutelada per la Generalitat de l'exmarit de Mónica Oltra ni per part d'ella ni del seu equip, i avala que aquesta no va conéixer els fets abans de la investigació judicial.

"És dolorós conéixer el que ja sabíem huit mesos després; no podem estar contents davant una situació d'injustícia", ha indicat Ibáñez, qui ha afegit que, malgrat tot, el fet que "hui hi haja més gent que ahir que conega que efectivament el que va sostindre Oltra i Compromís era veritat" suposa "una esperança nova".

En opinió del també exsecretari autonòmic de la Generalitat, és "vital" que els demòcrates repensen "com defensar als lideratges d'esquerres davant els atacs de l'extrema dreta, i que aquestes estratègies no passen pels sacrificis personals, sinó per la resistència col·lectiva".

Ibáñez ha ressaltat que l'informe policial suposa "un pas més" per a ratificar que Oltra "ha lluitat sempre pels més vulnerables" i que hi havia "una persecució política i mediàtica contra una persona que construïa una majoria social que va permetre en 2015 un govern de progrés".

Un informe conegut just després del 28M

Sobre el fet que l'informe s'haja fet públic després de les eleccions autonòmiques del 28 de maig encara que estiga datat abans, ha assenyalat que és "profundament greu" i reflecteix que hi ha una democràcia "molt vulnerable", en la qual "una part social molt important creu que les dates dels procediments judicials pot estar compassades" amb els processos electorals.

"Més enllà de si és així o no, la percepció de molta gent és que això passa, i ho hem viscut amb Jorge Rodríguez, amb Mónica Oltra, ho estem veient amb Alberto Rodríguez a Canàries, és un fet d'extrema gravetat", ha insistit el coportaveu de Compromís.

En la seua opinió, és necessari posar més mitjans en la justícia, perquè siga més ràpida, i construir una nova hegemonia social que recupere i confie en les garanties judicials, perquè actualment a Espanya "no es cree en la presumpció d'innocència ni en les garanties judicials quan afecten els representants polítics".

"Això fa que es visquen situacions d'extrema injustícia, com la de Mónica Oltra", ha lamentat Ibáñez, qui també ha demanat reflexionar perquè "l'extrema dreta i els oligopolis no marquen l'agenda política" a Espanya.

També et pot interessar

stats