Es reprén la vacunació amb AstraZeneca: “La major part de la gent ve contenta i amb ganes que la vacunen”

Han tornat a injectar aquesta vacuna a policies i guàrdies civils en tot el territori valencià.

Aquest dimecres s'ha représ la vacunació amb AstraZeneca als hospitals de campanya / Efe

Aquest dimecres de vesprada s’ha représ la vacunació amb AstraZeneca, després que la setmana passada el Ministeri de Sanitat donà l’orde de suspendre-la durant 15 dies a causa de la polèmica amb els casos de trombosi que s’havien detectat i que podrien estar relacionats amb aquesta vacuna contra el coronavirus.

Després que tant l’Agència Europea del Medicament (EMA) com l’Organització Mundial de la Salut (OMS) avalaren la seguretat de la vacuna, el Ministeri va decidir reprendre la inoculació i a més ampliar-ne l’ús fins als 65 anys

Així, la Conselleria de Sanitat i Salut Pública ha refet el calendari de vacunació per a recuperar el temps perdut i ha recomençat a administrar la vacuna de la companyia anglosueca aquest dimecres. “Amb les garanties que ha donat l’EMA i d’acord amb el que les administracions públiques valencianes ens recomanen en cada moment”, segons ha explicat a À Punt NTC el cap de Medicina Preventiva i Salut Pública del departament de salut de La Fe de València, Juan Manuel Beltrán.

El pla, almenys en aquest departament, és vacunar tots els dies d’ací a dissabte inclòs, de 8:00 a 20:00 hores persones majoritàriament majors de 55 anys, però també menors. En la jornada de hui han acudit a rebre la dosi al centre de vacunació de l’hospital de campanya de La Fe unes 500 membres de la Policia i de la Guàrdia Civil.

Preguntat pel ritme de vacunació, Beltran ha assegurat que depén de la quantitat de vacunes que arriben a Espanya i a la Comunitat Valenciana, però que l'organització està preparada per a vacunar al més ràpid possible a mesura que arriben. “Quantes més vacunes, abans ens vacunarem”, ha sentenciat.

De moment, però, “no està estructurada la vacunació massiva en la població general” i s'està començant amb els col·lectius especials que “estan responent bé”. “La major part de la gent ve contenta i amb ganes que la vacunen”, ha afegit.

Algunes de les persones que han acudit a vacunar-se han manifestat un cert recel, com és el cas de Teodoro Martín, guàrdia civil, que s'ha vacunat a l'hospital de campanya ubicat al costat de l'Hospital General de Castelló. Martín ha dit que així i tot és conscient que “s’ha de fer”. Altres, com el seu company Francisco Alonso (que s'ha vacunat a Alacant), estaven més tranquils. “He vingut sense cap por perquè cal donar un vot de confiança a la ciència”, ha explicat Alonso. 

També està el cas del caporal major Salvador González, també vacunat a l'hospital de campanya d'Alacant, que ha assegurat a À Punt Notícies que “és una meravella” perquè ni ho ha notat. 

També et pot interessar

stats