Sanitat reprograma la vacunació amb AstraZeneca per a recuperar el temps perdut

Aquest dimecres es vacunarà el personal d’atenció social, mentre que el cap de setmana que ve, el 31 de març i l'1 d’abril es reprendrà la immunització del personal dels centres educatius. 

Diversos pacients accedeixen a l'hospital de campanya de la Fe de València durant la campanya de vacunació
Diversos pacients accedeixen a l'hospital de campanya de la Fe de València durant la campanya de vacunació / Europa Press

El personal d’atenció domiciliària, el dels serveis socials municipals, així com els professionals de la sanitat privada seran els pròxims col·lectius valencians a vacunar-se, a partir de dimecres, amb les dosis d’AstraZeneca. Pel que fa als docents, es reprendrà la vacunació el divendres i dissabte que ve, i es manté així el calendari que s’havia previst per a la pròxima setmana, i la vacunació s’estendrà també al 31 de març i l’1 d’abril –tot i que aquest segon no és lectiu– per a recuperar els dies en què no s’ha administrat aquesta vacuna. 

Així ho han acordat aquest dissabte el president de la Generalitat i les conselleres de Polítiques Inclusives i Sanitat, així com el conseller d’Educació, en una reunió de seguiment del pla de vacunació de la Comunitat Valenciana. 

El president de la Generalitat estima que d'ací a quinze dies serà possible recuperar la parada de l’última setmana, quan es va detindre l’administració de la vacuna d’AstraZeneca en detectar-se diversos casos de trombosi en pacients que havien sigut vacunats amb aquestes dosis. 

Finalment, i després que l’Agència Europea del Medicament haja aconsellat continuar administrant la vacuna perquè els beneficis són superiors als riscos, les dosis d’AstraZeneca s’injectaran de nou el dimecres vinent. 

D’aquesta manera, la setmana que ve s’administraran més de 176.000 dosis de la vacuna contra la Covid-19 al territori valencià. En quinze dies, seran més de 350.000 vacunes. 

Ampliació de l’edat de vacunació amb AstraZeneca

D’altra banda, i en relació als grups d’edat als quals s’administrarà la vacuna d’AstraZeneca, el Consell Interterritorial de Salut, que integren les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, abordarà el dilluns si la vacuna d’AstraZeneca s’administra a persones de fins a 65 anys, atés que a hores d’ara només s’inoculava a usuaris de fins a 55 anys. 

El president Puig ja ha avançat que, en funció del que s’acorde, s’adaptarà el calendari de vacunació de la Comunitat Valenciana per a estendre l’administració de les dosi al col·lectiu de fins a 65 anys. 

Així mateix, i pel que fa a una altra vacuna, la russa Sputnik, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, plantejarà també el dilluns als seus homòlegs i als representants del ministeri la possibilitat d’incloure la vacuna Sputnik en la cartera d’immunització de la població. 

També et pot interessar

stats