Itàlia serà el primer país europeu a produir la vacuna russa

La producció de l'Sputnik V començarà al juliol gràcies a un acord de la Cambra de Comerç Italo-russa.

Dosis de la vacuna russa Sputnik V
Dosis de la vacuna russa Sputnik V
09 de març 2021 - 12:22

La Cambra de Comerç Italo-russa (CCIR) ha anunciat un acord entre el Fons Rus d'Inversió Directa (RDIF, per les seues sigles en anglés) i l'empresa Adienne Srl per a la producció de la vacuna russa Sputnik V a Itàlia, que es convertiria així en el primer contracte europeu per a la producció de la vacuna.

Aquesta associació permetrà disposar de 10 milions de dosis per a finals d'any i s'espera que la producció comence al juliol. Adienne Srl està situada a la província de Monza i Brianza, al nord d'Itàlia, i forma part d'un important grup suís, Adienne Pharma & Biotech.

"Les empreses italianes són estratègiques, tenen habilitats i competències úniques en el panorama europeu i són capaces d'afrontar el mercat amb flexibilitat i rapidesa. L'acord entre Rússia i la nostra empresa associada és el primer amb un soci europeu. És un acord històric que mostra l'estat de salut de les relacions entre els nostres dos països i subratlla com les empreses italianes saben veure més enllà de les polèmiques polítiques. En aquests moments, la creació d'una vacuna segura i a l'abast de tots és fonamental per a eixir d'aquesta situació d'inestabilitat per a la salut pública, les empreses i les economies dels nostres països. Hem fet una carrera de relleus sense afiliacions polítiques ni banderes", ha comentat sobre aquest tema el president de la Cambra de Comerç Italo-russa, Vincenzo Trani.

Mentrestant, la relació entre els desenvolupadors de la vacuna i les autoritats europees s'ha tibat encara més en els últims dies. De fet, aquest mateix dilluns han exigit una "disculpa pública" de la presidenta del Consell d'Administració de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés), Christa Wirthumer-Hoche, per demanar als estats membres que no aprovaren la vacuna russa fins que no acabara l'avaluació de l'organisme regulador europeu, que va començar la setmana passada.

Hongria ha aprovat l'Sputnik V i ja està vacunant la seua població, mentre la República Txeca i Eslovàquia també n'han demanat dosis i diuen que no esperaran l'aprovació de l'EMA. Preguntada per la possibilitat que Àustria faça el mateix pas, Wirthumer-Hoche va assenyalar aquest dilluns en declaracions a la televisió austríaca ORF que "és una cosa comparable a la ruleta russa" i en va desaconsellar l'aprovació per part dels països comunitaris fins que no s'hi pronuncie l'EMA.

També et pot interessar

stats