L'EMA, convençuda que els beneficis de la vacuna d'AstraZeneca són més que els riscos

Emer Cooke, la directora de l'agència, ha assegurat que els experts estudien tots els casos de trombes i donaran un veredicte dijous.

Emer Cooke, la directora de l'Agència Europea del Medicament
Emer Cooke, la directora de l'Agència Europea del Medicament

L'Agència Europea del Medicament (EMA) ha assegurat aquest dimarts que analitza si els casos reportats de tromboembolismes “són una coincidència o un efecte secundari estrany” de la vacuna d'AstraZeneca, encara que diu que continua “fermament convençuda” que els seus beneficis contra la Covid-19 superen els riscos.

En una roda de premsa per videoconferència des d'Amsterdam, la directora executiva de l'EMA, Emer Cooke, ha assegurat que els científics europeus es prenen “molt seriosament la seguretat” de la vacuna i que dijous que ve donaran els resultats dels estudis realitzats pels experts.

Cooke ha recordat que, durant els assajos clínics duts a terme per la farmacèutica, no es van detectar casos de tromboembolisme posteriors a la vacunació i que ara no se n'ha detectat un percentatge diferent entre la gent que ha rebut la vacuna d'AstraZeneca i la que no. Cada any, ha assegurat Cooke, hi ha casos de trombes entre un percentatge de la població.

També et pot interessar

stats