L’Agència Europea del Medicament assegura que la vacuna d’AstraZeneca és “segura” i n'avala l'ús

Afirmen que no s’ha arribat a la conclusió que la vacuna estiga relacionada amb els trombes detectats.

Imatge d'arxiu de la vacuna d'AstraZeneca
Imatge d'arxiu de la vacuna d'AstraZeneca

L’Agència Europea del Medicament ha assegurat que la vacuna d’AstraZeneca és “segura i eficaç” i que els beneficis per a protegir la ciutadania contra la Covid-19 i evitar més malalties “superen amb escreix” els riscos. 

En una roda de premsa telemàtica, la directora executiva de l’EMA, Emer Cooke, ha considerat que els experts han arribat a una “clara conclusió científica” que la vacuna està “beneficiant i protegint” la ciutadania i “no està associada amb el creixement de casos” de trombes, encara que s'inclourà un advertiment en la informació del producte perquè els metges estiguen alerta.

"Encara que hem vist l'aparició d'alguns casos molt estranys de trombes, se n'han produït molt pocs respecte als més de 29 milions de persones que s'han vacunat", ha asseverat, a més, la presidenta del Comité de Seguretat de l'EMA, Sabine Straus. També ha informat que les dones més joves són les que, "aparentment", tenen més risc de patir trombes per la vacuna, encara que ha insistit que cal continuar investigant.

El Ministeri de Sanitat ha convocat de forma extraordinària el Consell Interterritorial aquesta vesprada per a, previsiblement, debatre sobre la vacuna d'AstraZeneca. Cal recordar que aquest mateix divendres el comité de persones expertes que assessora el govern valencià s'havia mostrat ja favorable a continuar utilitzant també la vacuna desenvolupada per la Universitat d'Oxford i AstraZeneca.

També et pot interessar

stats