Ix de l'hospital el pacient tractat amb ozó

La justícia va denegar l'autorització inicial del tractament i des de l'1 de setembre es trobava en planta

Hospital de la Plana en Les notícies del migdia
Hospital de la Plana

El pacient de Covid que van tractar amb ozó extern a La Plana-Vila-real, malgrat l'opinió en contra de l'equip mèdic, ha rebut l'alta aquest dimecres, segons han confirmat fonts sanitàries. El pacient, de 49 anys, va ingressar al centre mèdic a principis d'agost i va estar durant un mes a l'UCI. El dia 1 de setembre el jutjat que inicialment havia autoritzat l'ús d'aquesta teràpia, a pesar de l'oposició de l'equip mèdic, va revocar l'autorització. El dia 3 de setembre el pacient va passar a planta, a conseqüència d'aquesta revocació, i ahir va rebre l'alta hospitalària.

El tractament amb ozó no s'administra en la sanitat pública per no estar autoritzat per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. La decisió del jujat d'autoritzar aquesta teràpia, a petició de la família del malalt, va alçar polseguera i va desencadenar protestes de sanitaris de tota la Comunitat Valenciana. Molts organismes es van pronunciar en contra de la imposició judicial d'un tractament no autoritzat per les autoritats sanitàries, inclosa la mateixa ministra de Sanitat, Carolina Darias, que va assenyalar que "la clínica dels pacients ha d'estar en mans dels professionals sanitaris" i no d'"altres instàncies".

El canvi de criteri del jutjat va arribar després que l'Advocacia de la Generalitat presentara un recurs contrari a un tractament que havia de prestar-se per personal extern al centre, ja que no forma part dels protocols ni de la carta de serveis del sistema de salut. El jutge, que l'havia autoritzat per trobar-se la vida del pacient "en perill greu i no haver tingut efecte positiu els tractaments dispensats", després va considerar que la sol·licitud del malalt havia de cedir per "la negativa raonada dels metges", que "el que pretenen, precisament, és salvaguardar la salut d'aquest i els altres pacients, i revestir el sistema públic de salut de les necessàries garanties per al seu funcionament".

També et pot interessar

stats