Concentracions en tota la Comunitat Valenciana per la sanitat pública i contra les teràpies sense evidència científica

La sentència que obliga a l'Hospital de la Plana a permetre que es tracte amb ozó un pacient de Covid-19 ingressat a l'UCI provoca protestes entre els professionals sanitaris de tot el territori

Un moment de la concentració, aquest dimarts, a l'Hospital de La Plana
Un moment de la concentració, aquest dimarts, a l'Hospital de la Plana / Departament de Salut de la Plana

La decisió d'un jutjat que obligava l'Hospital de la Plana a permetre que es tractara amb ozó un pacient de Covid-19 ingressat a l'UCI de l'Hospital de la Plana, a Vila-real, en contra del criteri mèdic, ha generat un gran malestar en el personal sanitari, que recorda que aquesta terapia no està "avalada" científicament. El sector sanitari ha eixit aquest dimarts a les portes d'hospitals i centres de salut de tota la Comunitat Valenciana per a protestar contra aquesta decisió i en solidaritat amb els professionals de l'Hospital de la Plana. Al centre afectat, la protesta, convocada a les 12 a les portes de la nova UCI "en suport dels companys d'intensius i contra la imposició judicial de teràpies sense evidència", s'ha reproduït en diversos punts de la geografia valenciana.

Entre altres centres, s'ha sumat a la protesta el personal de l'Hospital La Fe, l''ospital General i l'Hospital Clínic de València, l'Hospital de Xàtiva, l’Hospital Universitari de la Ribera, l'Hospital d'Elda o l'Hospital d'Ontinyent, per mencionar alguns que han difós en Twitter la concentració. També des de l'Hospital de la Magdalena de Castelló de la Plana i des dels nombrosos centres de salut han secundat aquesta concentració al llarg del matí d'aquest dimarts.

La decisió d'un jutjat tampoc ha agradat al Consell. L'Advocacia de la Generalitat va demanar el passat 19 d'agost al jutjat contenciós administratiu número 1 de Castelló la interrupció del tractament amb ozonoteràpia que rep de manera externa el pacient.

A les portes de l'Hospital de la Plana, a Vila-real, hi ha hagut una nombrosa concentració de professionals i ciutadans. "Estem ací per a donar suport a l'equip que treballa en l'UCI perque estan sent atacats injustament", ha resumit Raúl Arambul , representant de CCOO del personal del centre, durant la seua intervenció davant els concentrats. I sobre el tractament amb ozó ha remarcat que "les societats científiques i els col·legis professionals adverteixen que no es considera una alternativa segura ni eficaç" en pacients en situació greu per Covid.

Arambul ha explicat que els treballadors de l'UCI estan vivint "una situació difícil i complicada" en tindre personal extern tractant els pacients alhora que ho fan ells i degut a les "calumnies i injúries" a les xarxes socials sobre la professionalitat del personal del centre. El facultatiu ha incidit també en el fet que aquest tractament és "alternatiu" i no "té l'aval científic" ni de l'Agència Espanyola del Medicament ni d'altres societats científiques per a fer front a la Covid-19. També ha advertit de les conseqüències que pot tindre aquest capítol com a precedent.

El jutge decidirà aquest dijous

Per la seua banda, la representant d'UGT al departament de salut de la Plana, Ana Tabernero, ha recordat que els professionals estan a favor que cadascú trie el tractament que vulga, però ha afegit que en la sanitat pública hi ha uns protocols que cal respectar. La representant confia que dijous el jutge escolte totes les parts i alce les mesures cautelars.

També et pot interessar

stats