Renfe reforça amb autobusos la cancel·lació de trens de la línia C6

El robatori i l'incendi posterior a l'estació de Massalfassar ha restringit l'oferta de trens en la línia que connecta València i Castelló de la Plana

Tren de rodalies del nucli de València
Tren de rodalies del nucli de València / À Punt NTC

Renfe ha programat a partir d'aquest dilluns un servei especial d'autobusos entre València i Castelló de la Plana per a cobrir l'oferta de trens de rodalia de la línia C6, ja que se'n restringeix la capacitat a conseqüència del robatori i l'incendi posterior a l'estació de Massalfassar.

Aquest incident, segons informa Renfe, ha obligat a redissenyar de manera provisional i conjuntament amb Adif tot el servei ferroviari entre les dos ciutats.

La companyia ha establit set serveis d'autobusos en els dos sentits, un semidirecte amb parades intermèdies a València-Cabanyal, Puçol, Sagunt, Nules-La Vilavella i Vila-real i viceversa; i un altre estacional amb parades en la majoria de les estacions i baixadors del recorregut afectat: València-Font de Sant Lluís, València-Cabanyal, Albuixec, el Puig, Puçol, Sagunt, Almenara, Xilxes, Nules-La Vilavella, Borriana-Les Alqueries, Vila-real i Almassora.

Així mateix, Renfe ha informat de l'adaptació de les hores d'eixida dels autobusos amb l'hora oficial d'eixida dels trens suprimits, la qual cosa permetrà disposar en hora punta d'una freqüència de servei similar a la que existia abans de la incidència.

La circulació d'aquests autobusos es prolongarà mentre es mantinga el reajustament temporal dels serveis ferroviaris en la línia València-Castelló de la Plana, per la qual ara circulen 50 trens, el 66% dels serveis habituals.

Renfe informarà de les modificacions que es duen a terme i el pla especial de transport s'anirà actualitzant a mesura que avancen els treballs dels tècnics d'Adif.

41 trens cancel·lats a Nadal

A banda de les cancel·lacions ocasionades per l'incendi a l'estació de Massalfassar, el servei de Rodalies ha suprimit trens a diari des de fa mesos. Un exemple són els 41 trens que el servei ha cancel·lat en els festius de Nadal entre els passats 24 i 25 de desembre, i els pròxims 31 de desembre i 6 de gener.

Puig trasllada les queixes sobre les Rodalies a la ministra de Transports

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es reunirà aquest dimarts de manera telemàtica amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per a fer-li arribar les queixes pel que fa als problemes del servei ferroviari de Rodalies.

El cap de Consell va recalcar la setmana passada que els ciutadans de la Comunitat Valenciana "no tenen el servei de Rodalies que es mereixen".

També et pot interessar

stats