Puig: "Els xiquets de 5 a 8 anys no es vacunen en vacances per falta de dosis"

El president de la Generalitat té previst reunir-se aquest dimarts de manera telemàtica amb la ministra de Transports, per a queixar-se dels problemes de rodalies 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en declaracions als mitjans el passat dijous
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en declaracions als mitjans el passat dijous / Rober Solsona (Europa Press)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dissabte que no es vacunarà els xiquets i xiquetes de 5 a 8 anys durant aquestes vacances escolars "perquè ara no hi ha prou vacunes per a ells".

En una entrevista en la Cadena SER, Puig ha reiterat que la situació de la pandèmia no és la mateixa que fa un any gràcies a l'esforç de la societat valenciana i a la vacunació, i ha afirmat que s'"han adoptat sempre les mesures que pensaven que eren les més raonables i les que ajudaven més a superar la pandèmia".

Respecte a la vacunació, ha dit que els 47 punts estables de vacunació es convertiran en permanents i ha insistit que en acabar l'any s'haurà inoculat la dosi de reforç a tots els majors de 60 anys i amb la represa del curs escolar, el 10 de gener, tindrà la tercera dosi tot el personal educatiu.

Durant l'entrevista, Puig ha tornat a defendre la cogovernança com a fórmula per a cogestió de la pandèmia i ha expressat la seua confiança en què les reunions de les conferències de presidents siguen periòdiques.

Preguntat per la gestió de la crisi sanitària, ha defés els hospitals de campanya, encara que ha reconegut que alguna cosa de les que han fet en pandèmia és millorable i ha dit que quan acabe, vol analitzar l'ocorregut per a "actualitzar el sistema públic sanitari" i reforçar l'atenció primària i salut pública.

Reunió amb la ministra de Transports

El cap del Consell ha enviat una carta a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per a queixar-se dels problemes del servei ferroviari de Rodalies i el pròxim 28 de desembre es reunirà amb ella de manera telemàtica per a abordar aquesta qüestió.

En l'entrevista en la Cadena SER, Puig ha afirmat que els ciutadans de la Comunitat Valenciana "no tenen el servei de Rodalies que es mereixen".

El cap de l'executiu valencià també ha anunciat la creació de "la Casa de les Regions Europees" a l'edifici de Correus de València, que albergarà continguts relacionats amb la innovació i amb la "capacitat cosmopolita que té València des de la perspectiva de la Comunitat Valenciana".

El també secretari general del PSPV-PSOE s'ha referit a la celebració dels congressos provincials del PSPV i a l'enfrontament entre alguns aspirants i, sobre aquest tema, ha dit que la direcció del partit ha aconseguit "la cohesió total en la Comunitat amb la participació de totes les sensibilitats" i ha admés que li agradaria que hi haguera la "màxima unitat".

En la seua opinió, no hi ha motius per a un avançament electoral i ha evitat confirmar si hi haurà remodelació del Consell si finalment es confirma la marxa del conseller Vicent Marzà si és designat portaveu de Compromís a les Corts.

Segons Puig, el seu és un "govern estable" i mostra d'això és que el Botànic ha aprovat set pressupostos consecutius en els set anys que governa. 

El president de la Generalitat ha proposat la reedició dels pactes de La Moncloa per a acordar la revisió del sistema de finançament autonòmic, ha afirmat que sense el PP la reforma del sistema no es pot dur a terme i ha reconegut que tots els territoris hauran de fer concessions. 

També et pot interessar

stats