Zaplana (PP) acusa Puig de "desatendre" l'atenció primària sanitària

El portaveu de sanitat del PP afirma que la nova onada "ha sigut la punta per a acabar de col·lapsar-la" per no organitzar amb temps les plantilles de Nadal

Una sanitària atén persones majors en l'ambulatori del carrer Xile de València en una imatge d'arxiu
Una sanitària atén persones majors a l'ambulatori del carrer de Xile de València en una imatge d'arxiu / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

El portaveu de sanitat del Grup Popular a les Corts, José Juan Zaplana, ha acusat aquest divendres el president de la Generalitat, Ximo Puig, de "desatendre" l'atenció primària, i ha lamentat que la nova onada de covid "ha sigut la punta per a acabar de col·lapsar-la".

Segons ha assenyalat Zaplana en un comunicat, el govern valencià "ha perdut un temps molt valuós", en què els indicadors de covid havien baixat, "per a posar orde en l'atenció primària i no ho ha fet".

Així, ha criticat que no s'haja previst "amb suficient temps" les plantilles de Nadal i les substitucions de personal sanitari per vacances o baixes. Per això, lamenta que "ara ens trobem amb un repunt del virus i un personal esgotat i sense alternatives".

El portaveu de sanitat ha assenyalat que aconseguir cita presencial en un centre de salut de la Comunitat Valenciana en aquest moment "és missió impossible", i les que s'estan donant són per a 15 dies després, passades les festes de Nadal. "I això en el cas dels centres que no estan tancats".

Segons el diputat popular, Sanitat "funciona sense criteri" i ha denunciat, a més, el "col·lapse" per a la realització de proves PCR. Sobre aquest tema, el portaveu de sanitat del PP ha anunciat que ha presentat una bateria de preguntes a les Corts dirigides a la Conselleria de Sanitat Universal perquè explique "a quines empreses s'ha derivat la realització de PCR i amb quina licitació s'ha fet".

També et pot interessar

stats